Dintre toate reptilele asemanatoare cu mamiferele, numite terapside, Kannemeyeria este una dintre cele mai raspandite, existand dovezi ca acest animal a trait atat in Africa de Sud, America de Sud, China, Tanzania, cat si India. Perioada in care a trait apartine Triasicului mediu, in urma cu 245-228 de milioane de ani, iar fosilele acestuia au fost descoperite de catre paleontologul Harry Govier Seeley.

Facea parte din grupul Dicynodontia, reprezentativ pentru terapside si asemeni tuturor animalelor din acest grup, era un erbivor. Traia in zonele impadurite, situate in preajma lacurilor si raurilor, iar corpul sau masura 2,8 metri.

Corpul terapsidei Kannemeyeria nu era doar mare, ci si foarte puternic, fiind un inamic important al carnivorilor existenti in perioada Triasicului mediu. Capul era alungit si usor, datorita dimensiunilor orbitelor si cavitatii nazale. De asemenea, avea o dentitie adecvata pentru a se hrani cu plante.

Era o creatura adaptata foarte bine traiului pe uscat, avea un cioc puternic cu muschi ai maxilarului bine dezvoltati. Pe partile laterale ale maxilarului superior, avea doi canini care il autau sa dezgroape radacinile plantelor cu care se hranea.

Intre maniera in care traia terapsida Kannemeyeria si vacutele exista o asemanare, deoarece obisnuia sa isi mestece nepasatoare hrana, evitand atacurile venite din partea creaturilor din jurul ei, fie ca apartineau  archozaurilor sau terapsidelor pradatoare.

Atat cu ajutorul celor doi canini, cat si cu ajutorul placilor osoase foarte ascutite, cu care erau prevazute maxilarele acestei creaturi preistorice, smulgea si mesteca volumul mare de plante de care avea nevoie, pentru a asimila cantitatea necesara de energie pentru corpul sau urias.

De asemenea, terapsida Kannemeyeria obisnuia sa isi utilizeze pantecele pentru a depozita hrana, care ii folosea in zilele cand nu gasea nimic pentru a se hrani. In opinia oamenilor de stiinta, cu toate ca era un animal puternic, avea nevoie de modalitati prin care sa se protejeze de posibilele atacuri, motiv pentru care este posibil sa fi trait in turme, care erau raspandite in foarte multe regiuni de pe Pamant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.