Lacul Comana se află poziţionat în apropierea comunei omonime, în judeţul Giurgiu, la 30 de kilometri de Bucureşti.

Are o adâncime de 4,5 metri şi este populat cu crap românesc şi ştiucă.

Balta Comana, având o suprafaţă de 600 de hectare, găzduieşte 141 de specii de păsări şi 13 specii de peşti, fiind a doua zonă ca biodiversitate din ţară, după Delta Dunării şi a treia zonă umedă a României dupa Delta Dunării şi Balta Mică a Brăilei.

Zona înconjurătoare a lacului este perfectă pentru drumeții și picnicuri, având amenajate trasee și zone de relaxare care permit vizitatorilor să se bucure de frumusețea naturală fără a perturba echilibrul ecologic. Comunitatea locală este activă în conservarea și promovarea acestui peisaj, oferind oaspeților o experiență autentică și responsabilă.

Lacul Comana servește și ca un centru de activități recreative, de la plimbări cu barca până la observarea vieții sălbatice. Este un loc unde familii, grupuri de prieteni sau fotografi pot găsi inspirație și relaxare, fiecare colț al lacului oferind perspective unice și momente de liniște.

Pe lângă frumusețea naturală, Lacul Comana este și un punct de interes pentru istorici și ecologiști, datorită rolului său în ecosistemul local și legăturilor cu istoria comunei omonime. Acesta este un exemplu vibrant de cum natura și cultura se pot îmbina, creând un loc deosebit de atractiv pentru turismul regional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.