Chiar daca despre Luna am vorbit destul de mult, trebuie mentionata si multitudinea craterelor de la Vestul Lunii, chiar daca aici vom gasi o lista mult mai mica. Asa cum am observat in celelalte cazuri, si aici gasim mai multe forme de relief, desigur mari, munti si cratere, nelipsitele vai si coline.
Craterele din zona de vest a Lunii sunt urmatoarele: Bailly, Bettinus, Billy, Bullialdus, Byrgius, Campanus, Capuanus, Cavendish, Cichus, Doppelmayer, Drebbel, Euclides, Flamsteed, Fourier, Fra Mauro, Gasparis, Gassendi, Grimaldi, Hainzel, Hansteen, Herodotus, Hevelius, Hippalus, Kepler, Kircher, Kunowsky, Lacroix, Lansberg, Lee, Letrone, Lubiniezky, Mee, Mercator, Mersenius, Noggerath, Nasmyth, Phocylides, Piazzi, Prinz, Reiner Gamma, Reinhold, Riccioli, Schickard, T. Mayer, Vieta, Vitello, Wargentin, Wichmann, Withrop, Wollaston, Zucchius, Zupus.
Marile Lunii sunt urmatoarele: Mare Cognitum, Mare Humorum, Mare Imbrium, Mare Insularum, Oceanus Procellarum. Muntii zonei de vest a Lunii sunt urmatorii: Montes Agricola, Montes Riphaeus, Montes Harbinger, Mons Delisle si Mons Vinogradov. Insa gasim si alte forme de relief dintre care amintim: Lacus Aestatis, Palus Epidemiarum, Lacus Excellentiae, Vallis Schroteri, Vallis Inghirami.
Misiunile care au avut loc in aceasta parte a Lunii au fost urmatoarele: Luna 7 care a avut loc in anul 1965 si a fost demarata de URSS, aceasta insa s-a prabusit pe luna, avand o altitudine mare si greu de controlat. Luna 8 care a avut loc in anul 1965 demarata tot de URSS aceasta a cazut pe suprafata Lunii din cauza parasutei defecte. Luna 9 inceputa in anul 1966 la initiativa URSS, aceatsa avand ca si finalizare o serie de imagini trimise cu o rezolutie impresionanta si Luna 13 tot din anul 1966, demarata de catre URSS, aceasta avand tot un mare succes. Alte misiuni au fost si Surveyor 1 initiata de catre USA in anul 1966 USA, Surveyor 2 tot din 1996, aceasta insa s-a prabusit, Apollo 12, initiata tot de SUA, prima cu echipaj uman la bord, insa a doua sa misiune a esuat.
O misiune memorabila insa este si cea demarata in anul 2006 de catre Europa, care insa s-a dovedit a fi un dezastru, mai ales pentru ca nu a avut suficient combustibil si in cele din urma a trebuit sa fie prabusita. Spunem memorabila deoarece impactul produs a fost fi vazut si de pe Pamant din zona Americii de Sud si de Nord.