În orașul Săcele, situat la marginea Brașovului, se află un monument care captează atenția și imaginația vizitatorilor: statuia Lupoaicei, un simbol puternic al legăturilor culturale și istorice între Roma antică și această regiune a Transilvaniei. Aceasta reprezintă faimoasa lupoaică care, potrivit legendei, i-a alăptat pe fondatorii Romei, Romulus și Remus.

lupoaica-din-sacele-judetul-brasov.jpg

Statuia, amplasată în centrul orașului Săcele, nu este doar un punct de reper, ci și un punct de întâlnire pentru localnici și turiști. Realizată din bronz, figura lupoaicei stă mândră, cu gemenii la picioare, evocând mitul fondator al Romei, care a influențat profund cultura europeană.

imagine-cu-lupoaica-din-sacele-judetul-brasov.jpg

Acest monument a fost donat comunității de către comunitatea italiană din România, ca semn al prieteniei și cooperării dintre cele două țări. Inaugurarea statuii a fost un eveniment major în Săcele, subliniind legăturile istorice și valorile comune între România și Italia.

prim-plan-cu-lupoaica-din-sacele-judetul-brasov.jpg

Povestea Lupoaicei din Săcele este însoțită de diverse legende locale, unele sugerând că locul specific unde a fost plasată statuia are o semnificație veche, posibil legată de vechi ritualuri dacice sau de prezența romană în zonă. Aceste legende adaugă un strat de mister și atractivitate, transformând vizita la statuie într-o călătorie în timp.

Citește și:  Monumentul Eroilor din Babadag – ochiul spre istoria eroică

Statuia este nu doar un omagiu adus istoriei comune europene, ci și un punct de plecare pentru explorarea Săcelelor, un oraș cu o bogată moștenire culturală și naturală. Zona înconjurătoare oferă trasee de drumeție, peisaje pitorești și o oportunitate de a experimenta ospitalitatea locală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.