Aflată pe locul al patrulea ca mărime, insula Madagascar adăpostește peste 250.000 de specii de animale, dintre care 70% sunt unice pe glob, iar insula este faimoasă în toată lumea datorită lemurienilor, cu cele aproximativ 50 de specii. Lemurienii sunt specifici acestei insule, insă nu sunt singurii – cameleonii pitici, broaștele tomată, șobolanii săritori uriași și aricii de Madagascar fiind doar câteva dintre cele mai ciudate animale care locuiesc pe insulă.
Hauts Plateaux este zona care divide țara din punct de vedere geografic, climatic și cultural. Fâșia de coastă de la est de lanțul muntos este împădurită, iar vestul este reprezentat de savană. Pe lângă frumusețile naturale, Madagascar pune la dispoziție plaje frumoase, recifuri de coral și o mulțime de sporturi nautice. Capitala Antananarivo reprezintă prima și ultima oprire a călătorilor pe insulă, un loc cu iz franțuzesc.

Turiștii sunt invitați să viziteze Madagascar, un loc în care strămoșii fac parte din prezent la fel de mult ca din istorie, unde există multe tabuuri ce predomină legile, religia occidentală este amestecată cu vrăjitoria, iar riturile dominate de obiceiuri funerare unice. Cei care ajung aici, pot alege dintr- multitudine de activități.
Aceștia se pot bucura savoarea franceză și atmosfera capitalei Antananarivo, prescurtată adesea Tiana. Limba franceză este vorbită la scară largă, semnele de drumuri fiind în franceză, precum și limba vorbită în magazine este predominant franceza. Orașul este construit pe trei nivele. Tot aici se poate vizita monumentul național al capitalei – Palatul Reginei și Satul Regal sau Rova. Este fosta reședință a Dinastiei Merina, care în secolul al XIX -lea a unit întreg Madagascarul pentru prima dată.

Sau pot vizita locul în care a luat naștere statul Ambohimanga. Structurile citadelei dezvăluie destinația de fortăreață importantă. Poarta sa principala este un disc de piatră enorm, care necesită 40 de persoane pentru a fi mișcat.
Cel de-al doilea munte al țării, Tsiafajovona, din principalul centru industrial al țării, Antsirabe, numit si Andasibe merită explorat. Orașul are o stațiune balneo-climaterică și este înconjurat de dealuri vulcanice împresurate cu lacuri în cratere.
Piețele animate ale Madagascarului apar și ele pe lista destinațiilor turistice din Madagascar. Toamasina este principalul port al țării și capitala provincială, cu câteva piețe aglomerate, inclusiv Bazarul Be. În capitală, piețele Zoma pretind a fi pe locul doi ca mărime din lume.
În Rezervația Naturala Tsingy de Bemaraha se pot vizita pădurile virgine, mlaștinile de mangrove și lacurile care adăpostesc o varietate de păsări rare și lemuri. Regiunea vulcanică Ampefy, cu cascade spectaculoase și gheizere, adapostește o specie de lemuri fără coadă și multe specii de orhidee. Acesta poate fi vizitată oricând.

În centrele Nossi Be, Nossi Lava, Toliara and Ile Ste-Marie, turiștii pot face scufundări. Multe dintre acestea oferă plaje frumoase și recifuri de coral. Centrele de scufundări se află pe coasta de nord și vest.
Iar pentru cei mai curajoși, vizitele la muntele Amabalavao, denumit și „casa celor plecați”, -unde sunt făcute hârtia-antemore și matasea lamba aridrano- este o inițiativă îndrăzneață. Lângă acesta se află crestele Ambondrome și Ifandana, unde se pot vedea oasele dezgolite ale strămoșilor exhumati.