Mănăstirea Sfântul Gheorghe este o mănăstire ortodoxă destul de recentă, fiind construită în anul 2004. Se află pe teritoriul administrativ al comunei Ţigăneşti din judeţul Teleorman, la aproape doi kilometri distanţă de drumul naţional dintre Alexandria şi Zimnicea. În anul 2008, a fost terminată construcţia paraclisului, care a primit hramul “Buna Vestire”.

Ctitorul mănăstirii a fost firma AŞTRI din Bucureşti, care a sponsorizat întregile lucrări. Cu ajutorul acestei firme a fost ridicată biserica, s-au construit gardul, chiliile, clopotniţa şi au fost mobilate toate clădirile anexe. Piatra de temelie a fost pusă pe data de 10 decembrie 2004, atunci când mai mulți preoţi şi câţiva credincioşi din zonă au luat parte la slujba Prea Sfinţitului Părinte Galaction, care s-a rugat şi a binecuvântat noua construcţie.

manastirea-sfantul-gheorghe-din-tiganesti.jpg

Mănăstirea Sfântul Gheorghe din Ţigăneşti a fost închinată, aşa cum îi spune şi numele, Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, iar dorinţa ctitorilor a fost ca monahii care vieţuiesc şi vor vieţui aici să ducă un regim alimentar lipsit de carne. Cel care a coordonat lucrările la acest aşezământ monahal a fost părintele ieroschimonah Prodromos Bele Vasile Constantin. Călugării de aici duc o viaţă de rugăciune, activităţile lor derulându-se după prevederile canonice şi regulamentare ale mănăstirilor tradiţionale.

Citește și:  Biserica Greacă din Brăila: Obiective turistice Brăila

Mănăstirea Sfântul Gheorghe din Țigănești este singura mănăstire finalizată din Teleorman, iar credincioşii vin în număr mare la fiecare sfârşit de săptămână sau cu prilejul unei sărbători. Atunci când este prăznuit hramul, curtea bisericii devine neîncăpătoare. În momentul actual, lucrările pentru pictura interioară a bisericii sunt în plină desfăşurare. Nu se ştie încă data la care vor fi finalizate, însă au fost angajaţi unii dintre cei mai buni pictori iconari din zona Munteniei pentru ca lucrarea să fie deosebită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.