Situat în Oceanul Indian, mai precis între Madagascar si Mozambic, Mayotte cuprinde doua insule principale – Petit Terre și Grande Terre, precum și 20 de insulițe împrăștiate în una dintre cele mai frumoase lagune din lume. Este singura dintre Insulele Comore ce a decis, în anul 1976 să rămână teritoriu francez.

plaja Mayotte

În anul 1500 pe insulă s-a întemeiat sultanatul Maore sau Mawuti care înseamnă insula morții În anul 1503, Mayotte a fost observată de exploratorii portughezi, dar nu a fost colonizată. În anul 1832 a fost cucerita de Andriantsoly, fostul rege al regiunii Bay Boina de Madagascar. Istoria țării nu se încheie aici, în următorii ani fiind cucerită de sultanatele vecine Mwali și Ndzuwani. În anul 1836, Mayote și-a câștigat independența aflată sub conducerea ultimului sultan local. Statutul Mayotte a fost schimbat în anul 2001, insula devenind un departament al statului Franței. După anul 2003 își păstrează titlul de comunitate departamentală Mayotte.

Majoritatea locuitorilor sunt de origine Moharais sau Malagasy și sunt musulmani influentați de cultura franceză. Limba oficiala a lor este franceza, iar o a doua limbă este comorana.

lacul Dziani
lacul Dziani

Frumusețea peisajului se datorează originilor sale vulcanice care au format un crater, iar în prezent, acest crater a luat forma lacului Dziani. Vegetația din zonă include o multitudine de plante aromate, pomi fructiferi și pomi recunoscuți pentru lemnul prețios. Cu o temperatură medie de 25ºC și desigur, cu un peisaj propice activităților insulare, Mayotte este o destinație perfectă pentru vacanțele relaxante.

În lunile august și septembrie, în lagună pot fi urmărite balenele, iar plajele sudice sunt locațiile propice pentru urmărirea testoaselor care vin aici să depună ouă. În regiunile îndepartate ale insulei se pot zării lemurii maki, o specie ce se găsește doariîn Mayotte.

Pentru cei care doresc o imagine întregită a insulei pot face o drumeție în apropierea vârfului montan Choungui care oferă o panoramă inedită a insulei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.