Noul an se apropie cu pasi repezi si mai sunt doar cateva zile pana ce vom sarbatori venirea lui 2012. Multe dintre tarile care vor trece incetul cu incetul in noul an se ghideaza dupa niste Mituri de Anul Nou, considerand ca daca vor indeplini anumite conditii, anul lor va fi mai bun si li se vor indeplini dorintele puse in noaptea dintre ani. In noaptea Anului Nou primeaza petrecerile fie ele in sanul familiei, la discoteca, in club, la restaurant sau in aer liber la multe grade minus. Fiecare isi petrece ultimele clipe din an asa cum doreste, inconjurat de prieteni, cu persoana iubita, cu familia sau langa straini. Toti au in comun un lucru: isi doresc ca anul care vine sa le fie mai bine, sa aiba mai mult succes, sa isi gaseasca iubirea vietii si multe altele.

Peste tot in lume unul dintre cele mai comune mituri de Anul Nou este acela ca dorintele puse in noaptea dintre ani se vor implini. Cu mic cu mare, toata lumea numara ultimele secunde ale anului si isi pune in gand o dorinta pe care spera cu ardoare ca noul an o va implini. In plus, in unele tari se spune ca daca in aceasta noapte se pun diverse obiecte care reprezinta ceva important sub perna si se doarme cu obiectele respective sub cap, anul viitor va aduce noroc si putere de munca in campurile de munca sau in relatiile simbolizate de obiectele puse sub perna.

Printre celebrele mituri de Anul Nou din America se numara acela conform caruia la sfarsitul fiecarui an Tata Timp (anul vechi) ii preda stafeta Copilului (anul nou). Parade in care sunt infatisati copii gonflabili ce poarta doar un scutecel, o palarie si o eticheta pe care scrie noul an sunt facute in ultimele zile ale anului in multe tari, iar Copilul An Nou este vedeta acestora, el imbatraneste insa si devine de-a lungul anului Tatal Timp care va preda din nou stafeta la sfarsitul anului unui alt Copil.

Printre cele mai comune mituri de Anul Nou din China se numara acela ca focurile de artificii de la miezul noptii alunga spiritele rele. Odata cu ocazia acestui eveniment care este sarbatorit de obicei in februarie, se organizeaza parade si festivaluri pentru a se sarbatori noul an. In cadrul Festivalului Lanternelor sunt aprinse milioane de lanterne de hartie care sunt eliberate in vazduh si care se spune ca lumineaza drumul spre noul an, inlaturand spiritele rele din acesta.

Si in Argentina exista unul din cele mai indragite Mituri de Anul Nou. Inainte de miezul noptii, argentinieii ies pe strazi pentru a se bucura de noul an si se imbraca in alb pentru a se purifica de pacatele anului ce tocmai s-a terminat. Chiar si lenjeria intima rosie sau imbracamintea rosie aduce noroc daca este purtata in seara de Anul Nou. In plus, copiii, si nu numai ei, aprind numeroase artificii pentru a intampina noul an cu multa lumina si stralucire. Asa cum se intampla in Spania, si in Argentina de Revelion se mananca 12 struguri si se pune o dorinta. Cele 12 boabe de strugure simbolizeaza cele 12 luni ale anului si norocul care vine odata cu mancarea lor.

Sfantul Vasile, Foto: 05varvara.wordpress.com
Sfantul Vasile, Foto: 05varvara.wordpress.com

In Japonia, unul dintre cele mai importante mituri de Anul Nou pastrate cu sfintenie de catre japonezi este acela conform caruia oamenii care asculta cele 108 batai de gong de la miezul noptii vor incepe un an nou fara pacatele comise in cel anterior. Cele 108 batai de gong simbolizeaza cele 108 pacate care pot fi comise de catre oameni. In Danemarca, marcarea intrarii in noul an este facuta prin baterea la usile prietenilor si rudelor. In Irlanda, norocul vine pe usa din fata si iese pe usa din spate a locuintei, de aceea irlandezii fac acest lucru la fiecare Revelion pentru a avea noroc tot anul.

In Grecia, Revelionul coincide cu perioada in care se fac cele mai multe cadouri, chiar mai multe decat de Craciun. Unul din cele mai interesante mituri de Anul Nou de la greci spune ca tinerii care isi vor aseza pantofii in fata semineului in noaptea de Revelion vor primi cadouri de la Sfantul Vasile. In Italia, Revelionul este plin de daruri. Parintii, prietenii si apropiatii primesc in noaptea de Revelion portocale.

In Scotia se spune ca daca primul om care iti va intra pe usa in noul an este un tanar inalt, brunet si chipes, atunci vei avea noroc tot anul. In Statele Unite ale Americii exista unul din cele mai interesante mituri de Anul Nou create chiar de New York-ezi. Pe langa faimoasa numaratoare inversa din Times Square, oamenii mai asteapta ca in Noaptea de Revelion sa coboare o bila de cristal care atunci cand ajunge pe pamant marcheaza inceperea noului an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.