Cetatea localității Seini, atestată documentar în anul 1334, este menționată printre cele 9 cetăți existente în secolele al X – lea și al XIV – lea, în comitatul Satmar, sub numele de Castrum Zynyr. Ruinele cetății se pot vedea și în zilele de azi, pe Dealul Cetății.

În anul 1926, când s-a format județul Satmarului, au fost multe discuții asupra reședinței județului. Capitala a fost decretată la Baia Mare, dar în realitate ea a rămas la Satu Mare. Orașul Seini a avut o populație de 10.105 locuitori în anul 2002 si de 10.196 locuitori în anul 2007.

monumente-funerare-si-monumentul-eroilor-din-seini-judetul-maramures.jpg

Printre atracțiile turistice din zonă, se află Dealul Comja, cu rezervația de conifere care imortalizează numele poetului național Mihai Eminescu. Traseele marcate pe la Dealul Cetății și pe valea Seinel, unde în anul 2003 au început lucrările la un baraj de 187 m lungime și 23,5 m înaltime, au devenit un important punct turistic.

placura-de-pe-monumentul-eroilor-din-seini-judetul-maramures.jpg

De asemenea, mai poate fi viztat „Monumentul eroilor”, care este amplasat în curtea interioară a Bisericii Romano-Catolice și este ridicat în anul 2003. Acesta este ridicat pentru cinstirea memoriei militarilor eroi căzuți la datorie, în cele două Războaie Mondiale.

morminte-langa-monumentul-eroilor-din-seini-judetul-maramures.jpg

Astăzi, Monumentul eroilor din Seini servește nu doar ca punct de amintire, ci și ca simbol al identității și unității locale. Este un loc de reflecție, dar și de educație pentru tinerii din zonă, care învață despre sacrificiile făcute de înaintașii lor pentru libertatea de care se bucură astăzi.

arma-langa-monumentul-eroilor-din-seini-judetul-maramures.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.