Situat la parterul Palatului Parlamentului din Bucureşti, Muzeul Costumelor Populare din România a fost inaugurat la 24 noiembrie 2004 şi funcţionează ca secţie a Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”.

Muzeul se întinde pe o suprafaţă de 2.200 de metri pătraţi şi cuprinde o colectie bogată de costume populare româneşti, dar şi covoare, specifice zonelor Muscel-Argeş, Dâmboviţa, Vâlcea şi Teleorman.

Cele peste 250 de exponate prezintă portul tradiţional românesc din diferite ocazii şi evoluţia sa în ultima sută de ani. Unele costume sunt cusute cu fir de argint şi aur.

muzeul-costumelor-populare-din-romania.jpg

Colecţia a fost donată de către artistul plastic Marghioliţa Constantinescu – Rogojan, fiind formată într-o perioadă de aproape o jumătate de secol. Cele mai multe provin din zona Muscel-Argeş şi datează de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi din secolul al XX-lea.

Pe lângă expoziţia permanentă de costume, muzeul mai găzduieşte şi expoziţii temporare ale unor artişti români sau străini, ale meşterilor populari, spectacole, concerte, conferinţe şi alte evenimente pe teme de specialitate.

Citește și:  Biserica “Sfânta Paraschiva”: Obiective turistice Olt

Începând cu 24 aprilie 2014, Muzeul Costumelor Populare din România a fost închis pentru renovare.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.