Muzeul Howick se află în oraşul cu acelaşi nume, situat în provincia KwaZulu-Natal din Africa de Sud. Muzeul îşi propune să colecţioneze, să documenteze şi să conserve moştenirea culturală locală a Africii de Sud, promovând tradiţiile şi obiceiurile din zona uMngeni prin intermediul expoziţiilor permanente şi temporare.

Colecţia principală a Muzeului Howick reflectă dezvoltarea aşezării începând cu anii 1840 şi oferă vizitatorilor informaţii despre istoria coloniştilor din Africa de Sud, precum şi o privire de ansamblu asupra evoluţiei agriculturii şi a industriei din zonă. Expoziţiile găzduite de muzeu reunesc artefacte ce datează inclusiv din epoca vânătorilor-culegători şi de la finalul Epocii Fierului, o dovadă a aşezărilor umane timpurii formate în jurul Howick. Viaţa de zi cu zi a oamenilor din acest spaţiu este, de asemenea, reconstituită cu ajutorul unor obiecte şi fotografii istorice.

Alte expoziţii care pot fi vizitate în cadrul muzeului sunt: un câmp de concentrare din perioada Războiului Africii de Sud (1899 – 1902), valorificarea cascadelor din punct de vedere hidroenergetic pentru a pune în funcţiune o fabrică de prelucrare a cauciucului, medicamentele occidentale versus medicina indigenă practicată de vindecătorii tradiţionali, viaţa de familie în perioada victoriană etc. Biblioteca şi arhiva muzeului se îmbogăţesc în permanenţă cu noi documente despre regiune şi locuitorii ei. Acestea sunt accesibile celor interesaţi să cerceteze trecutul oraşului Howick sau să afle mai multe informaţii despre istoria şi cultura locului.

Vizitatorii muzeului Howick uMngeni se pot relaxa la restaurantele şi cafenelele din vecinătate şi pot cumpăra obiecte artizanale, lucrate manual, de la micile magazine din oraş.

Zona este una extrem de atractivă pentru turişti, care mai au la dispoziţie şi alte puncte de interes în apropiere. Alte locuri ce merită vizitate în Howick sunt Rezervaţia naturală Valea uMgeni, cu cascada Howick, Zidul Laager, situat vizavi de muzeu, monumentul Războiului anglo-bur, St. Luke – prima biserică a oraşului etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.