Casa contelui Natale Labia a fost construită în anul 1929 pentru a reflecta spiritul venețian al secolului al XVIII-lea, ea numindu-se și rezidența Muizenberg a contelui și a contesei Natale Labia.
Contele a fost născut în 1877 în Italia, lângă Foggia și, fiind înrolat la Ministerul de Externe, a fost transferat drept consul al Italiei la Johannesburg, unde a întâlnit-o pe Ida, fata unui om de afaceri britanic, Sir J.B. Robinson, cu care s-a căsătorit în anul 1921.
Contele și contesa au decis ca pe un teren de la Muizenberg, care a fost al unui fort ce avea rolul de protecție împotriva debarcărilor nedorite în golful False Bay, să construiască o casă pentru ei doi. De la început, cei doi au dorit ca această casă să reprezinte Palazzo Labia, să fie o mică parte din Italia și, de aceea, l-au ales pe arhitectul din Cape Town cel mai vestit, care de fapt a proiectat aproape tot orașul: Fred Glennie.
Decorațiunile interioare, mobila, candelabrele, oglinzile și tapetul au fost importate din Veneția și pentru a se asigura că totul va fi în stil venețian, contele a angajat un decorator venețian pentru a respecta cu strictețe autenticul dorit, Angelo Zaniol. Acesta a sosit în Cape Town în anul 1930 și a rămas aici aici pentru tot restul vieții. Operele sale au rămas încă vizibile, mai ales în camera de zi a casei Labia. Conacul a fost gata în anul 1930, prima recepție fiind dată în cinstea regelui Italiei cu ocazia zilei sale de naștere din noiembrie. De atunci, casa a devenit un loc de adunare pentru oamenii politici, academicienii și miniștrii din toată țara. Invazia lui Mussolini din Abisinia și frica de sancțiuni asupra Italiei au făcut ca într-o zi contele Labia să moară de un atac de cord în anul 1936. Ca recunoștință pentru serviciile sale, guvernul Africii de Sud de atunci i-a organizat funeralii de stat, cu fanfară militară și un lung cortegiu funerar. Contesa Ida a plecat cu cei doi fii ai săi să locuiască în Hawthornden, Anglia, venind doar în vacanțe aici. După moartea sa din anul 1961, casa a rămas din nou goală.
Dar mult mai târziu, în anul 1985, s-a decis ca această casă să fie făcută muzeu și centru cultural. S-a început în anul 1987 recondiționarea clădirii și după 20 de ani, contele Luccio Labia, fiul contelui Natale Labia, a recâștigat proprietatea de la stat și cu ajutorul fiicei sale, Antonia Labia Hardres-Williams a restaurat totul ca în forma originală concepută de părinții săi. Astfel, casa devine un centru multi-funcțional și cultural în mai 2010. Casa Labia expune o galerie de artă contemporană sud-africană, un butic afro-chic CasBah Design Boutique și o cafenea veritabilă italiană.
Cafeneaua Casa Labia are 50 de locuri localizate în aria de recepție, iar după 4 ani și-a dublat numărul de scaune, întinzându-se pe verandă și în spațiile adiacente. Cafeneaua a fost conceptul Antoniei Labia și al stilistului gastronomic Judy Badenhorst, care au îmbinat cultura italiană cu cea locală. Aici este angajat un pianist care, prin repertoriul ales, face clipele petrecute în cafenea mai plăcute.
Uneori, la centrul cultural de aici se organizează programe sezoniere, cum ar fi lecturi, clase de artă, atelier pentru copii și adulți, concerte de muzică, lansări de carte. La galeria de artă se organizează expoziții cu artă locală, galeria oferind și printuri de artă originală la vânzare, bijuterii, cărți de artă și suvenire. Se pot organiza nunți și zile onomastice sau alte evenimente de interes privat.