Situat în oraşul Târgovişte, pe Calea Domnească, nr. 187, Muzeul Naţional al Poliţiei Române a fost inaugurat pe data de 7 iulie 2000 în „Casa Coconilor”, clădire ridicată de domnitorul Constantin Brâncoveanu pentru fiii săi.

Edificiul a fost refăcut în stil neoclasic în perioada 1867 – 1893 şi reprezintă un monument arhitectural valoros. „Casa Coconilor” era o clădire cu parter înalt şi foişor, fiind acoperită cu şindrilă în patru ape. În prezent, planul clădirii este de formă pătrată, cu două nivele. La parter, se află trei camere, în timp ce etajul este marcat de un hol lung, cu câte trei încăperi pe fiecare latură, unde s-a amenajat expoziţia principală a muzeului.

Beciul s-a păstrat intact din vremea lui Constantin Brâncoveanu, având o structură caracteristică epocii. Are o formă pătrată şi este împărţit în patru compartimente boltite, fiind prevăzut cu patru ferestre mici dispuse pe laturile de nord şi est.

Expoziţia din cadrul muzeului prezintă evoluţia poliţiei române, de la înfiinţarea primului serviciu de ordine publică şi până în prezent, prin intermediul unor exponate variate: documente, uniforme, însemne de grad, publicaţii, albume, drapele, lucrări de artă cu temă specifică, arme de foc, arme albe etc.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.