Mai puțin cunoscută decât țările africane din proximitatea sa, Namibia este o locație perfectă pentru cei care vor să se bucure de natura sălbatică. Namibia este o țară deșertică ce uimește prin frumusețea contrastelor pe care le posedă. Astfel, deșertul Namib este o întindere vastă de dune înalte și câmpii dezolate ce se bucură de liniște. Savana și munții stâncoși de pe paltoul central duc spre maiestuosul Canion Fish River din sud. Iar în nordul țării peisajul variază de la tufișurile dese și câmpiile deschise din Depresiunea Etosha, până la savana împădurită cu o vegetație abundentă.

steag Namibia

Cursul istoric local identifică faptul că  popoarele San ar fi locuit în Namibia de astăzi, cu 2.000 de ani în urmă. Populația Herero, vorbitoare de bantu a migrat aici în anii 1600, iar ovambo, cel mai mare grup etnic de astazi, a migrat în anii 1800. La sfârșitul secolului al XV – lea, exploratorul portughez a devenit primul european care a vizitat Namibia. Numit Africa de Sud-Vest, teritoriul a devenit colonie germană în anul 1884. Între 1904 și 1908 trupele germane au masacrat zeci de mii de Herero, acest fapt ducând la o revoltă împotriva colonizării. În anul 1915, în timpul primului război mondial, teritoriul Namibiei a fost preluat de forțele Africii de Sud, iar în anul 1912 a devenit teritoriu mandatat de Liga Națiunilor, sub administrarea Africii de Sud.

Frumusețea naturală, zbuciumul Nambiei compun oglinda în care se reflectă ani de istorie dedicați eliberării colective. Oaspeții țării pot aprofunda Namibia bucurându-se de fiecare „colț” cultural sau natural pe care sălbatica țară le deține.

Windhoek
Windhoek

În capitala Windhoek, turiștii pot admira arhitectura colonială germană a clădirii Alte Feste, ce adăpostește un muzeu de istorie a Namibiei, clădirea parlamentului Tintenpalast și Christuskirche, principala biserică a orașului.

Namib
Namib

Deșertul Namib, despre care se crede că este cel mai vechi deșert din lume, este foarte impresionant. Turiștii pot vizita aici Parcul Namib Naukluft, a patra zonă de conservare din lume ca mărime, unde pot fi admirate antilopele oryx printre dunele colorate în portocaliu, ocru și cafeniu.
Pe traseul ce traversează câmpiile aride cu pietriș și regiunea Coasta Schelet, turiștii pot admira specii de plante antice adaptate deșertului, precum lichenii.

Damaraland
Damaraland

În Damaraland, zona Brandberg – Twyfelfontein, se află câteva gravuri și picturi antice pe piatră, cea mai cunoscută fiind Doamna Albă din Brandberg. În apropiere se poate observa un fenomen ciudat – Pădurea Pietrificată Aba-Huab, o colecție de 50 de copaci pietrificați, vechi de peste 250 milioane de ani.

Turiștii mai pot alege să viziteze „kraal”-urile sau fermele păstorilor indigeni semi-nomazi Himba din regiunea de nord pentru a afla mai multe despre obiceiurile tribale și tehnicile de supraviețuire în deșert.

Pentru cei care vor să se simtă în mijlocul unei naturi cu vegetație și faună inedite pot accesa Parcul Național „Etosha”. El este unul dintre cele mai interesante sanctuare din lume ce prezervă viața sălbatică. Într-un mic lac sărat, înconjurat de peste 22.000 de kilometri pătrați de iarbă și tufișuri se pot întâlni elefanți, zebre, girafe, antilope, hiene și pisici sălbatice. Sau se pot orienta către parcul „Platoul Waterberg”, singurul parc cu animale montane din Namibia cu stânci uimitoare de culoare roșie populate de multe specii rare de animale și plante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.