Cu o populație de aproximativ 3 milioane de locuitori, orașul Chicago este cel mai mare oraș din statul Illinois și, totodată, cel de-al treilea oraș ca mărime din Statele Unite ale Americii, după New York și Los Angeles. Orașul Chicago este situat în partea de nord-est a statului Illinois, pe malul lacului Michigan, în regiunea cunoscută sub numele de Midwestern.

Chicago1

Chicago este un oraș cosmopolit, la fel de special în fiecare perioadă a anului. Acesta se desfășoară pe o suprafață totală de 60.000 de hectare, aflându-se la altitudinea de 176 de metri deaspura mării. Evoluția orașului Chicago este foarte interesantă.

Dintr-un oraș nesigur, cu o rată a criminalității foarte ridicată, a devenit, în ultimii 80 de ani, unul dintre cele mai sigure orașe ale Statelor Unite ale Americii.

Chicago11

Orașul Chicago este împărțit în 77 de districte și este privit de către cetățenii americani drept un loc al prosperității și al siguranței. Legile statului Illinois sunt axate pe binele comunității, de aceea, mulți dintre americani se mută în Chicago pentru un trai mai bun. În Chicago, nu numai cetățenii sunt priviți cu respect, ci și turiștii, care sunt ademeniți cu tot felul de atracții, la fiecare colț de stradă.

Un alt aspect demn de menționat este faptul că orașul Chicago a fost locul unde s-au adoptat nenumărate reforme benefice în învățământ, medicină și securitate. De asemenea, nici în ceea ce privește piața imobiliară, orașul Chicago nu se lasă mai prejos, străinii beneficiind de aproape toate drepturile de care beneficiază un cetățean veritabil.

Citește și:  Rezervația naturală Umhlanga Lagoon: Obiective turistice Africa de Sud - Umhlanga

Chicago111

Pe lângă toate acestea, Chicago se remarcă prin arhitectura sa deosebită, aici fiind construit pentru prima dată un zgârie-nori bazat pe o structura de oțel. Centrul orașului este de-a dreptul fascinant, aici regăsindu-se nenumărate clădiri ce prezintă stiluri arhitecturale cu totul și cu totul deosebite. De asemenea, tot în această zonă se află multe dintre obiectivele turistice majore oferite de orașul Chicago din Statele Unite ale Americii.

Din punct de vedere turistic, putem spune că orașul Chicago este un mic paradis al excursioniștilor urbani. Turiștii pot vizita Turnul Sears. Acesta a fost construit între anii 1974 și 1996, concomitent cu turnurile Patronas din Kuala Lumpur. Are o înălțime de 110 etaje și prezintă, la etajul 103 (la altitudinea de 442 de metri) o platforma numită SkyDeck, de unde se pot admira împrejurimile, pe o distanță de aproape 70 de kilometri.

Chicago1111

De asemenea, printre atracțiile oferite de orașul Chicago se numără și Parcul Millenium (este considerat drept cel mai impresionant proiect al orașului Chicago), Centrul Cultural din Chicago (a fost inaugurat între 1897, iar în prezent, găzduiește peste 1000 de programe culturale și expoziții din diverse domenii), Sculptura Poarta către Cer (este alcătuită din 169 de plăci de oțel inoxidabil și este cunoscută, datorită formei, și sub denumirea de bobul de fasole), Centrul John Hancock, Podul Michigan (a fost construit între 1918 și 1920 peste râul căruia îi poartă numele și este considerat emblema orașului Chicago), Muzeul Field, Acvariul Shedd, Planetariul Adler și multe altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.