Fiind cel mai mare oraș al Statelor Unite ale Americii și al doilea mare oraș al Americii de Nord, New York este unul dintre cele mai impresionante orașe ale lumii, unde diversitatea culturală creează un mix urban nemaiîntâlnit. New York se desfășoară pe o suprafață totală de 1,214,4 kilometri pătrați, iar conform recensământului din anul 2010, acesta are o populație de 8.175.133 de locuitori și o densitate a populației de 10,630 de locuitori pe kilometru pătrat.

New York1

Orașul New York este împărțit în 5 zone majore, fiecare dintre acestea fiind administrate diferit și, totodată, fiind rezervate nenumăratelor culturi etnice adăpostite de acesta. Cele cinci sectoare ale orașului sunt: Brooklyn, Queens, Bronx, Staten Island și Manhattan. Bronx este situat în partea de nord a orașului, are o populație de 1.373.659 de locuitori și găzduiește stadionul Yankee, Grădina Zoologică din Bronx (cea mai mare grădina zoologică din interiorul unui oraș din SUA) și multe altele. Manhattan este situat în nord – estul orașului, acesta are o populație de 1.620.867 de locuitori, fiind cea mai populată regiune a New Yorkului.

Acesta este cel mai important centru financiar al orașului și, de asemenea, este locul unde se regăsesc cele mai multe clădiri de birouri. Brooklyn este un mix multicultural și etnic, acesta găzduind Coney Island și fiind recunoscut pentru curentele culturale și muzicale ce au pornit de aici. Queens este amplasat pe Insula Long Island și este al doilea sector ca marime din punctul de vedere al numărului de locuitori, imediat după Brooklyn. State Island este ultima zonă afiliată New Yorkului, aceasta adăpostind aproximativ 500.000 de locuitori.

New York11

Orașul și statul New York sunt situate în nord – estul Statelor Unite ale Americii. Mare parte a orașului New York este comprimată în tre insule: Manhattan, Staten Island și Long Island, ce sunt divizate de către râul Hudson și de către estuarul pe care acesta îl formează.

Istoria orașului New York începe acum 6000 de ani, când întreaga regiune era populată de lenapi. Pentru prima dată, această regiune a fost explorată în anul 1524 de către exploratorul italian Giovanni de Verrazzano, care a intitulat-o Noul Angouleme. La o distanță de aproximativ 100 de ani, odată cu instalrea europeană în această regiune (1614), această regiune a fost preluată de către olandezi, care au numit-o Noul Amsterdam. Într-un final, regiunea avea să fie cucerită de către coroană britanică și intitulată New York, după celebrul duce al Yorkului.

În ceea ce privește procesele și fenomenele meteorologice caracteristice acestei regiuni, turiștii trebuie să știe că orașul New York are un climat continental – subcontiental umed, influențat în mare măsură de masa de aer continental rece venită din partea de sud – vest și de o masă de aer cald și uscat din partea de nord – vest. Temperaturile pot ajunge până la -25 de grade Celsius, în anotimpul rece, iar în anotimpul cald, acestea variază între 25 și 30 de grade Celsius.

New York111

Precum niște piloni ce susțin cerul, cei peste 4500 de zârie – nori ai New Yorkului creează un peisaj urban inedit. Forfota orașului face ca timpul să pornească de sub pașii grăbiți ai locuitorilor ce privesc dintre nori milioanele de autoturisme ce dinamizează spiritul urban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.