Insulele Falkland se găsesc în partea sudică a Oceanului Atlantic. Este vorba despre un arhipelag de circa 800 de insule.
Orașul Stanley reprezintă capitala și singurul oraș al Insulelor Falkland. Orașul a fost întemeiat în prima jumătate a secolului XIX sub forma unui oraș portuar, iar numele i se trage de la un celebru (la vremea lui) secretar de stat britanic pe probleme de colonie. Se află localizat în partea de est a insulelor Falkland, iar populația se învârte în jurul cifrei de 2500 de oameni.
Principalele atracții turistice țin de peisajele naturale de vis și de viața sălbatică. Turiștii vin în număr foarte mare pentru a cunoaște îndeaproape comportamentul unor specii de animale simpatice. Coloniile de pinguini, lei de mare, delfini, balene și păsări acvatice sunt extrem de numeroase și acceptă cu ușurință prezența oamenilor. Aici se găsesc cele mai populare specii de pinguini, dar și insecte destul de rare în lume, în special fluturi. Flora este și ea deosebită, căci dincolo de bogăția tipurilor de plante, multe dintre ele sunt unice în lume.
Portul orașului Stanley are o înfățișare surprinzătoare. Pare mai degrabă un cimitir al navelor, nicidecum un port. Acest fapt se datorează condițiilor meteorologice extrem de nefavorabile. Vânturile puternice și valurile foarte mari ale apei fac ca numai câteva dintre cele mai curajoase nave să poată acosta în port. Totuși, istoria acestui oraș s-a scris în port. De-a lungul secolului XIX, portul Stanley era locul în care erau reparate cele mai numeroase nave britanice. Această activitate a dus, de altfel, și la dezvoltarea localității. Turiștii sunt încântați să descopere astăzi în port foarte multe ambarcațiuni destul de vechi pentru care timpul a trecut destul de nemilos, dându-le înfățișări fantomatice.
Totuși, arhitectura orașului Stanley din Insulele Falkland este una surprinzător de veselă. În funcție de etapele istorice ale construirii capitalei, orașul dispune de mai multe stiluri arhitecturale. Cele mai vechi dintre casele oamenilor au acoperișuri cochete, din fier, și pereți din lemn, cu numeroase picturi exterioare, în culori pline de viață; sunt realizate pe stilul caselor cu fațadele străbătute de grinzi de lemn. Părțile de tencuială dintre grinzile de lemn sunt împodobite cu diverse modele, figuri geometrice sau motive florale. Clădirile înălțate de coloniști în orașul Stanley sunt construite în general din materiale ușoare, foarte puține având în componența lor piatra.
Cele din cărămidă se găsesc pe bulevardul Marmont. Străzile capitalei sunt înguste, iar atmosfera care domnește de-a lungul lor este una tihnită, specifică primei jumătăți a secolului XX în Marea Britanie, cu oficiu poștal găzduit în clădirea primăriei, cu o serie de monumente militare și statui reprezentând personaje politice și cu numeroase cabine publice de telefon, vopsite în vibrante nuanțe de roșu. Clădirile administrative sunt considerate atracții turistice datorită aspectului lor istoric, însă fiind în continuare folosite de către conducerea orașului nu sunt deschise publicului larg.
Există trei edificii religioase în orașul Stanley. Biserica reprezentativă pe plan internațional este catedrala Anglicană a lui Christos, construită în 1890 pe locul fostei Biserici a Sfintei Treimi, distruse anterior. Catedrala a fost înălțată din materiale luate exclusiv de pe insulele Falkland – piatră și cărămidă; nu s-a acceptat niciun fel de material adus din Europa. Interiorul are un aspect ușor medieval, cu pereți înalți și arcuiți, îmbrăcați în cărămidă. Totuși, bolta și băncile catedralei sunt din lemn. Altarul deschis este iluminat cu ajutorul a trei vitralii extrem de înalte. În fața catedralei din Stanley se găsește o altă atracție turistică cu caracter de unicat: un monument sub forma unui arc, realizat din oase de balenă. Pentru obținerea lui au fost folosite oasele a două balene albastre; monumentul a marcat în anul 1933 împlinirea a 100 de ani de dominație britanică în insulele Falkland.
Muzeul Insulelor Falkland este locul în care turiștii pot afla tot ce doresc despre istoria insulelor. Expozițiile sunt aranjate în două clădiri distincte, dintre care una reprezintă o fostă locuință privată de pe vremea coloniștilor britanici. Colecțiile evocă atât istoria scrisă de oameni cât și modul în care a evoluat natura din Insulele Falkland.
Un alt muzeu faimos este Muzeul Maritim. Își datorează succesul atât faptului că reflectă aventurile maritime petrecute în insule, cât mai ales faptului că cele mai multe dintre expozițiile sale se află la exterior. Este vorba despre corăbiile bătrâne, aflate chiar în vecinătatea muzeului și care oferă adevărate lecții de istorie pe viu.
Până și cimitirul principal al orașului Stanley din Insulele Falkland trece drept atracție turistică. Este plin de monumente funerare dedicate memoriei unor militari eroi, pieriți pe câmpurile de luptă ale celor două războaie mondiale și războaielor locale dintre britanici și argentinieni (anul 1982).
Stanley Leisure Centre este locul unde turiștii vin să se răsfețe. Centrul dispune de bazine de înot cu apă caldă, săli de fitness și terenuri de sport.