Reprezintă un mic oraș din sudul țării și e capitala muzicii folk în Estonia. Orașul Viljandi este o destinație turistică ideală pentru cei aflați în căutarea distracției și a frumuseților naturale. De-a lungul obiectivelor ce pot fi vizitate, istoria și arhitectura își dau mâna în mod ingenios.

Viljandi1

A fost construit pe ruinele unei cetăți foarte vechi a Ordinului Livonian, aflat la baza unei coline acoperită de stejari cu vârste impresionante. În prezent, orașul Viljandi dispune de străduțe pietruite, peisaje naturale și de vecinătatea unui lac. Foarte multă istorie s-a scris în acest loc… Cele mai vechi urme ale prezenței umane datează din urmă cu 2500 de ani, iar orașul propriu – zis pare să fi fost întemeiat în secolul al XII-lea, fiind menționat la acea vreme într-un atlas al lumii.

Două sute de ani mai târziu, orașul Viljandi era recunoscut drept un puternic centru comercial al Ligii Hanseatice, iar anumite tradiții de atunci s-au păstrat până în zilele noastre, astfel că de-a lungul verii, atmosfera medievală renaște sub forma unor festivaluri cu tematică istorică.

Turiștii au foarte multe locuri de vizitat în micul oraș Viljandi. Obiectivele sunt culturale, istorice, religioase și chiar și naturale.
Un prim obiectiv îl reprezintă ruinele castelului Viljandi. A fost construit în secolul al XIII-lea de către Cavalerii Ordinului Teuton. Timp de mai multe secole, acest castel cu aspect de fortăreață a fost unul dintre cele mai mari și puternice ale Estoniei, însă în prezent mai pot fi admirate doar părți ale construcției grandioase. În cadrul complexului, există și un foarte vechi cimitir. Ruinele castelului se află chiar în fața lacului Viljandi, astfel că peisajul este de poveste.

Viljandi11

Legătura între lac și oraș o reprezintă o scară faimoasă, formată din 158 de trepte, numită Trepimagi. Scara a fost construită începând cu finalul secolului al XIX-lea, iar unele lucrări de restaurare au avut loc în 1991. De-o parte și de alta a scării pot fi admirate câteva locuințe private sub forma unor clădiri istorice, datând de cel puțin o sută de ani. Aparțineau foștilor comercianți din Viljandi. Cartierul era considerat drept unul de lux, pentru că aici locuiau cei mai bogați oameni ai orașului.

Biserica luterană St Paul este renumită printre estonieni, pentru că în interiorul său se află cea mai mare orgă din Estonia. Aparține secolului al XIX-lea și este construită în stil gotic, sub forma unui castel. Amvonul este sculptat în lemn, iar altarul este împodobit cu scena Crucificării Mântuitorului.

Biserica luterană St John a fost înălțată în timpul Evului Mediu, ca biserică franciscană, iar vitraliile sunt încărcate de secvențe redând viața Sfântului Francisc din Assisi. Pe timpul URSS-ului, biserica fusese transformată în depozit de mobilă, dar astăzi și-a recăpătat funcția de centru religios și obiectiv turistic cultural.

Viljandi111

Un alt obiectiv interesant este reprezentat de o vilă faimoasă, vila Vaikemosa. A fost construită la începutul secolului al XX-lea, iar stilul arhitectural este art nouveau, cu influențe de arhitectură elvețiană. În prezent, adăpostește un orfelinat.

Unul dintre simbolurile orașului Viljandi îl reprezintă celebrul pod din frânghii care face legătura între colinele din preajma castelului medieval. Este unul dintre cele mai aglomerate locuri ale orașului, aici înghesuindu-se și localnici și turiști. Podul a fost inaugurat în 1875, dar a fost restaurat în 1995.

Viața culturală a orașului Viljandi reiese din numeroasele muzee deschise pe străzile sale. Sunt muzee interesante care atrag turiștii pasionați de muzică și pictură.

Viljandi1111

Muzeul Viljandi se află în piața centrală a orașului, într-o clădire pe două niveluri, înăuntrul căreia se află expusă istoria îndelungată a oamenilor care au trăit în aceste locuri, începând tocmai cu Epoca de Bronz. Secolele cele mai bine reprezentate sunt ale Evului Mediu, iar colecțiile cele mai apreciate sunt cele vestimentare. Pot fi admirate o serie de fotografii ce încearcă să reconstituie imaginea castelului medieval așa cum arăta el la începuturi.

Galeriile Kondase Keskus sunt dedicate memoriei pictorului naiv Paul Kondas și altor artiști asemenea lui. Majoritatea tablourilor lui Kondas pot fi admirate în acest loc, chiar și celebra pictură cu căpșuni care a inspirat opt sculpturi enorme ale fructului, sculpturi așezate în diverse colțuri ale orașului.

Cel mai îndrăgit muzeu este Centrul de muzică tradițională estoniană. A fost inaugurat în 2007 și a marcat definitiv ridicarea orașului Viljandi la statutul de capitală a folk-ului. Cuprinde câteva săli de studiu, două spații mari pentru evenimente muzicale și o cafenea cu aer boem.

În apropierea acestui centru se găsește și cel mai mare turn de apă al orașului Viljandi. Are o înălțime de 30 de metri, iar unii turiști se încumetă să-i urce treptele.

Viljandi11111

În orașul Viljandi, turiștii nu se pot limita la vizitarea unor obiective culturale. În acest loc se organizează foarte multe festivaluri, în special pe timp de vară, iar atmosfera este mereu una de sărbătoare. Se celebrează muzica, istoria, tinerețea și dansul. Petrecerile se țin lanț, atât în centrul orașului, cât și în locurile pline de istorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.