Oraşul Winchester este amplasat în comitatul Hampshire din regiunea South East, Anglia, la 110 kilometri sud – vest de Londra. Winchester a jucat un rol important de-a lungul istoriei engleze. În trecut, a fost capitala Regatului Wessex, iar în secolele al X-lea – al XI-lea a ajuns unul dintre cele mai importante oraşe din Anglia şi chiar capitala acesteia.

Catedrala Winchester
Catedrala Winchester

Principalul punct de atracţie din Winchester este catedrala, având cea mai mare lungime dintre toate catedralele gotice din Europa. Este închinată Sfintei Treimi, Sfinţilor Petru şi Pavel şi Sfântului Swithun. Are o înălţime de aproape 170 de metri.

Construcţia catedralei a început în anul 1079, edificiul fiind ridicat în apropierea unei biserici mai vechi, dărâmate în 1093, când a fost sfinţită noua catedrală. Catedrala Winchester adăposteşte morminte şi statui aparţinând mai multor personalităţi celebre: scriitoarea Jane Austen (1775 – 1817), care a trăit o mare parte a vieţii sale în Hampshire, episcopul anglo-saxon St. Swithun, scafandrul William Walker, care în anii 1900 a salvat catedrala de la prăbuşire, lucrând sub apă pentru a o consolida, Izaak Walton, autor al „The Compleat Angler”, Mary Sumner, fondatoarea Mothers’ Union sau Josephine Butler, reprezentantă a mişcării feministe în secolul al XIX-lea. Catedrala deţine o Biblie ce datează din secolul al XII-lea şi este una dintre cele mai bine păstrate Biblii engleze din acea perioadă.

Citește și:  Torre de Hercules: Obiective turistice Spania - La Coruna
Jane Austen
Jane Austen

Casa lui Jane Austen reprezintă un alt punct de atracţie al oraşului Winchester. Autoarea romanelor „Raţiune şi simţire”, „Mândrie şi prejudecată”, „Emma” și a altor opere a locuit alături de mama şi de sora sa într-o casă simplă din satul Chawton, în perioada 1809 – 1817.

Castelul Winchester
Castelul Winchester

Castelul Winchester, ridicat în anul 1067, este renumit pentru Sala Mare, construită în secolul al XII-lea şi refăcută ulterior. Aici se află „Masa Rotundă a Regelui Arthur”, o tăblie rotundă datând din secolul al XIII-lea, pe care este reprezentat regele Arthur pe tronul său, iar pe margini sunt scrise numele legendarilor cavaleri.

ruinele castelului Wolvesey
ruinele castelului Wolvesey

Turiştii mai pot vizita în Winchester şi ruinele castelului Wolvesey, cunoscut şi sub numele de „Vechiul Palat al Episcopului”. Acesta este amplasat în apropierea catedralei Winchester şi a fost construit de către episcopul Henry of Blois în perioada 1130 – 1140.

Oraşul Winchester este cunoscut şi pentru Universitatea Winchester şi Colegiul Winchester, cea mai veche şcoală publică din Regatul Unit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.