Home Cultură generală Ordinul Cavalerilor de Transilvania din Hermannstadt (Sibiu)

Ordinul Cavalerilor de Transilvania din Hermannstadt (Sibiu)

0
Ordinul Cavalerilor de Transilvania din Hermannstadt, Foto: smolensk.zagranizzu.ru

Povestile cu domnite si cavaleri sunt cele care inca pastreaza vii amintirile epocii medievale, iar acestea sunt valorificate de catre Ordinul Cavalerilor de Transilvania din Hermannstadt (Sibiu), o interesanta asociatie culturala care incearca sa transpuna feerica lume medievala in modernitatea prezentului. Hermannstadt reprezinta numele orasului Sibiu transpus in limba germana.

Ordinul Cavalerilor de Transilvania din Hermannstadt – mai mult decat o poveste

Ordinul Cavalerilor de Transilvania din Hermannstadt
Ordinul Cavalerilor de Transilvania din Hermannstadt sursa: http://romanianreenactment.blogspot.com/2011/06/cavalerii-moderni-ai-clujului-ordinul.html

Ordinul Cavalerilor de Transilvania din Hermannstadt reprezinta una dintre cele mai importante asociatii cultural-istorice de pe teritoriul romanesc care reuseste de la an la an, inca din primul an de infiintare, sa transpuna povestile medievale, simbolurile si valorile caracteristice acestei perioade intr-un mod cat se poate de inedit in cadrul festivalurilor care imbratiseaza aceasta tematica.

Ordinul Cavalerilor de Transilvania din Hermannstadt a luat nastere in anul 2001 sub atenta indrumare si coordonare a doamnei Camelia Gaitan. In anul 2001 a avut loc editia cu numarul 1 a Festivalului Medieval de la Sibiu, festival in cadrul carora cavalerii si domnitele au reinviat magia Evului Mediu. Desi in timpul festivalului asociatia nu detinea numele de Ordinul Cavalerilor de Transilvania din Hermannstadt, in toamna anului 2001 membrii aleg acest nume foarte reprezentativ. Coorodonatoarea Camelia Gaitan a afirmat ca echipa initiala a cuprins 20 de membri, tineri care au invatat din greu misterele epocii medievale si care s-au dedicat cu foarte multa pasiune activitatii lor si nu este de mirare ca povestile pe care le insufletesc au fost si inca sunt prezente in cadrul celor mai importante festivaluri medievale din Romania.

Anul 2002 inseamna evolutia pe plan artistic. Pe langa frumoasele povesti medieval puse in scena, se creeaza coregrafii pentru dansurile medievale. Mai mult decat atat, tehnicile de lupta incep sa fie din ce in ce mai apropiate de cele reale, luptele intre cavaleri numarandu-se printre cele mai indragite momente ale oricarui festival medieval.

Abia in anul 2003, dupa participarea la numeroase festivaluri medievale pe teritoriul romanesc, trupa se definitiveaza iar stilul artistic prinde si el contur in adevaratul sens al cuvantului in sensul ca trupa este foarte bine organizata in asa fel incat spectacolele pe care le ofera sunt cu adevarat rupte din paginile de poveste. Cum in Evul Mediu nu oricine putea deveni cavaler, “regulile cavaleresti” sunt respectate cu strictete de catre cei care doresc sa faca parte din Ordinul Cavalerilor de Transilvania. Onoarea, demnitatea si onestitatea sunt cateva dintre principalele caracteristici ale oricarui caveler. Si aceste cuvinte ar trebui sa ne caracterizeze pe toti, nu doar pe asa-numitii cavaleri, de aceea se poate spune ca aceasta grupare cultarul-istorica incearca sa readuca la viata nu doar povestile medievale, ci si valorile acelei perioade, valori pe care noi tindem sa le pierdem.
Prin stilul unic si spectacolul inedit, Ordinul Cavalerilor de Transilvania reuseste sa castige intaietate in randul altor grupuri culturale care au imbratisat tematica medievala. In anul 2006, Ordinul Cavalerilor de Transilvania din Hermannstadt devine din punct de vedere legal o asociatie cultural-istorica.

Un spectacol de poveste

Cu o istorie atat de bogata si cu cativa ani buni de experienta, spectacolele organizate de OCTHS transpun pe oricine intr-o lume de poveste. De la hainele si armele folosite, pana la dansurile si scenetele medievale, toate aceste elemente ajuta la crearea unui spirit de poveste; bineinteles, spectacolele nu ar reprezenta o adevarata reusita daca in spatele acestora nu s-ar ascunde o echipa bine pregatita, foarte bine organizata si nu in ultimul rand sute de ore de repetitii si antrenamente.

Legendele pe care cavalerii si domnitele le transpun in lumea moderna sunt menite sa transpuna publicul intr-o atmosfera de poveste, insa spectacolele au si un rol educativ.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Exit mobile version