Atunci când te hotărâști să închiriezi sau să achiziționezi un imobil trebuie să ai în vedere multe aspecte, însă locația acestuia reprezintă primul lucru pe care trebuie să îl stabilești înainte de a porni în căutarea locului ideal, indiferent dacă beneficiezi de sprijinul unui broker oficial de închirieri, agenții imobiliare sau dacă alegi să parcurgi acest proces pe cont propriu.

Navigare rapidă în articol:

 1. Proximitate față de oportunitățile de dezvoltare
 2. Confort și siguranță
 3. Spații recreative din plin și locuri de parcare
 4. Zone de divertisment
 5. O investiție ce va crește în timp

Dacă proximitatea față de birou și alte puncte de interes, siguranța și liniștea zonei, estetica locului și alte facilități reprezintă aspecte esențiale pentru tine, înseamnă că o zonă cu potențial mare de dezvoltare este potrivită pentru tine și stilul tău de viață.

Ce presupune mai exact o zonă cu potențial mare de dezvoltare?

Un imobil situat într-o zonă cu potențial mare de dezvoltare poate aduce locatarilor condiții mai bune de trai, mai mult timp liber și alte numeroase avantaje.

Drept urmare, specialiștii de la SPATZIOO ți-au pregătit o listă cu cinci motive pentru care relocarea într-o zonă cu potențial mare de dezvoltare îți poate îmbunătății semnificativ calitatea vieții și a stilului de viață.

1. Proximitate față de oportunitățile de dezvoltare

O zonă cu potențial mare de dezvoltare este situată de regulă în apropierea centrelor de business sau a instituțiilor prestigioase de învățământ, prin urmare, o astfel de locație te va scuti de pierderea timpului în trafic, te va ajuta să te bucuri de mai multe momente de relaxare și te va pune în fața oportunităților.

Dacă nu știi exact care este zona potrivită ție și familiei tale, e nevoie să faci doar un singur lucru pentru a o determina. Și anume, va trebui să analizezi cum decurge o săptămână normală din viața ta sau a celor dragi și care sunt nevoile, așteptările și obiectivele tale. Astfel, zonele în care se învârte activitatea ta de zi cu zi sau a celor dragi te vor ajuta să faci cea mai bună alegere.

2. Confort și siguranță

Cererea de apartamente în apropierea centrelor de afaceri crește pe zi ce trece, ceea ce înseamnă că în viitorul apropiat vor exista mult mai multe ansambluri rezidențiale proiectate de către investitorii imobiliari.

Noile proiecte rezidențiale sunt special concepute să ofere confort, siguranță și standarde înalte de trai rezidenților săi. În prezent, în construcția ansamblurilor rezidențiale se utilizează materiale de înaltă calitate, de asemenea acestea sunt dotate cu tehnologii smart home, sisteme de încălzire prin pardoseală, dispun de pază și de supraveghere video și multe alte facilități. Astfel, o zonă cu potențial mare de dezvoltare îți oferi poate mai multe șanse de a locui în apartamentul visurilor tale. O astfel de zonă este Expoziție, cu un foarte mare potențial de dezvoltare, unde singurul ansamblu rezidențial finalizat, construit la cele mai înalte standarde de calitate și siguranță, cu certificare BREEAM Excelllent, este Luxuria Residence. Acesta reprezintă în acest moment o oportunitate extraordinară de locuire, fie prin achiziție și fie prin închiriere. Apartamentele disponibile aici la închiriere nu sunt foarte multe, însă dacă ai șansa sa prinzi unul, merită.

Citește și:  7 fapte spectaculoase din istoria Campionatului Mondial de Fotbal

3. Spații recreative din plin și locuri de parcare

O zonă cu potențial mare de dezvoltare îți va bifa toate cerințele în ceea ce privește spațiile  recreative, asta deoarece investitorii imobiliari încearcă să își adapteze proiectele rezidențiale în jurul dorințelor clienților. Iar cum un centru de business se bucură din plin de aceste tipuri de locuințe, dacă vei alege să te muți într-o astfel de locație vei beneficia de:

 • spații verzi sau de joacă sigure pentru copii
 • terenuri de sport
 • săli de fitness
 • cluburi de wellness
 • saloane de înfrumusețare
 • Alte zone de interes.

În plus, dacă apartamentul pe care dorești să îl închiriezi sau să cumperi face parte dintr-un ansamblu rezidențial, vei putea achiziționa și un loc de parcare. Astfel, nu vei mai fi nevoit să pierzi timp căutând un loc de parcare sau pentru a te bucura de câteva clipe de relaxare.

4. Zone de divertisment

De cele mai multe ori, polurile de business ale unui oraș se află în apropierea inimii orașului, ceea ce înseamnă că locuitul într-o astfel de zonă te poate aduce mai aproape de centrele comerciale importante, cafenele, cluburi de noapte sau alte zone de divertisment.

5. O investiție ce va crește în timp

Apartamentele din cadrul polurilor de business, precum Băneasa, Herăstrău, Domenii sau Expoziției-Romexpo, rămân foarte atractive datorită păstrării sau chiar creșterii valorii în timp a locuințelor și chiriilor. Astfel, în cazul în care îți dorești să achizionezi un imobil într-o astfel de zonă, te vei bucura de o investiție pe termen lung.

Însă, câștigul nu se aplică doar în cazul proprietarilor, ci și a chiriașilor, întrucât aceștia se vor bucura de multiplele facilități și avantaje pe care le pun la dispoziție aceste zone.

Dacă ești o persoană care vrea să se poziționeze în inima oportunităților, a distracției și care este de părere că „acasă” trebuie să fie un loc care să îți îmbunătășească semnificativ viața, atunci mutatul într-o zonă cu potențial mare de dezvoltare poate reprezenta cea mai bună alegere pentru tine.

În cazul în care ești în căutarea unei astfel de zone în București, Luxuria Residence reprezintă alegerea ideală pentru tine!

Ansamblul situat în noul pol de afaceri din București, și anume zona Domenii-Expoziției, oferă rezidenților săi standarde înalte de trai, proximitate cu centrele de interes ale capitalei, spații de joacă și verzi din plin, locuri de parcare, sală de fitness, pază și supraveghere video 24/7 și multe alte facilități.

Pentru mai multe detalii, intră pe spatzioo.ro și descoperă ofertele din cadrul ansamblului Luxuria Residence!

Articol publicitar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.