Teritoriul Pakistanului include o mare varietate de peisaje, de la deșerturi aride pâna la vai cu vegetație deasă și piscuri montane golașe. O călătorie în Pakistan reprezintă întâmpinarea unui teritoriu fascinant, care a rezistat la numeroase invazii conservând esența cuceritorilor în însăși forma monumentelor și în forma siturilor arheologice de astăzi.

Teritoriul Pakistanului este unul dintre cele mai vechi pământuri cunoscute de om. Orașele sale au înflorit înainte de construirea Babilonului, iar locuitorii săi au beneficiat de un standard de viață ridicat și de cetățenie, înaintea grecilor antici.

steag Pakistan

Istoria regiunii datează de cel puțin 2500 de ani înainte de Hristos, când o civilizație foarte dezvoltata a locuit pe valea Indului. Excavațiile de la Harappa, Mohenjodaro și Kot Diji au scos la iveală dovezile unei civilizații antice. Mai târziu, perșii au ocupat regiunile de nord, în secolul al V – lea î.Hr. În jurul anului 1500 î.Hr, arienii au cucerit această regiune și au împins locuitorii hindusi spre est, în valea Gangelui. Grecii au venit în anul 327 î.Hr, reprezentați de Alexandru cel Mare al Macedoniei, iar în anul 712 au venit arabii, conduși de Mohammed Bin Qasim, undeva lângă Karachi de astăzi și au condus jumătatea inferioară a Pakistanului, vreme de două sute de ani. În această perioadă, islamismul a prins rădăcini și a influențat viața, culturile și tradițiile locuitorilor din regiune.

Lant muntos Pakistan

Din punct de vedere geografic, țara poate fi împărțită în trei regiuni – terenurile joase de-a lungul Indusului în sud și est, platoul arid din Baluchistan în sud-vest și munții din nord. În nordul țării se întind trei lanțuri montane – Himalaya, Karakoram și Hindu Kush. Cutremurele frecvente ajută la înălțarea munților cu 7 milimetri pe an. Clima variază potrivit altitudinii, iar între aprilie și septembrie este perioada cea mai placută în munți, deși în văi este foarte cald. Din decembrie până în februarie sunt cele mai reci luni.

Islamabad
Islamabad

Oaspeții Pakistan – ului se pot bucura de darurile țării explorând peisajele și edificiile noi și vechi. Astfel, turiștii pot începe cu capitala sa, Islamabad care este aerisită, cu parcuri, grădini și fântâni. În mijlocul orașului se află Daman-e-Koh și o gradină cu terasă, cu vederi excelente spre oraș.

Karachi
Karachi

Turiștii mai pot vizita Karachi, fosta capitală a Pakistanului și cel mai mare oraș, situat pe malurile Mării Arabe. Magnificul mausoleu al lui Quaid-e-Azam, fondatorul Pakistanului, este făcut în întregime din marmură albă și are arcade nord-africane. De asemenea, moscheea Shah Faisal Masjid din Islamabad merită vizitată. Aceasta poate adăposti 10.000 de persoane. Cladirea albă maiestuoasa cuprinde 88 de minarete. Sau dacă dorința drumețiilor este accentuată, în Kashmir se pot vedea unii dintre cei mai înalți munți din lume, inclusiv faimosul Nanga Parbat și al doilea cel mai înalt munte din lume. Ghețarii Batura și Baltoro sunt cei mai mari ghețari din afara regiunii polare.

Pentru „absorbirea” esenței culturale locale, turiștii pot vizita regiunea sălbatică și frumoasă Chitral din Munții Hindu Kush, la nord de Peshawar. Aici se află poporul Kalash, ultimul dintre triburile non-islamice din Kafiristan. Această vale se remarcă prin izvoarele fierbinți și râurile pline de păstrăv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.