Se află în centrul orașului Avrig din județul Sibiu și reprezintă o variantă de cazare excepțională. Palatul Brukenthal a fost construit în anul 1788 de către baronul Samuel Brukenthal și a fost denumit la un moment dat „Edenul Transilvaniei”. Este amplasat la poalele Munților Făgăraș, în apropiere de orașul Sibiu.
Este vorba de mai mult decât o unitate de cazare, e vorba despre un ansamblu arhitectural considerat monument istoric datorită vechimii și frumuseții sale. Palatul Brukenthal din Avrig asigură cazare turiștilor veniți în județul Sibiu, dovedindu-se o alegere inspirată a celor deja îndrăgostiți de celebrul muzeu cu același nume.
Palatul Brukenthal din Avrig este o gazdă desăvârșită inclusiv pentru grupurile mari de turiști, putând organiza și evenimente private de amploare – nunți, botezuri, cununii și aniversări – într-un decor natural de poveste.
Din punctul de vedere al cazării, Palatul Brukenthal oferă mai multe tipuri de camere. Toate se găsesc în oranjeria recondiționată a palatului. Există trei tipuri de opțiuni de cazare: camere duble cu baie comună, camere VIP și apartamente nobiliare.
Camerele duble cu baie comună sunt numite camere de oaspeți și asigură cazare grupurilor venite în județul Sibiu. Aceste camere au suprafețe de câte 15 metri fiecare și sunt disponibile atât în variantă matrimonială, cu un pat dublu, cât și variantă twin, cu două paturi single. Există 6 astfel de camere în oranjeria Palatului Brukenthal din Avrig. Decorul este simplu și practic, accentul punându-se pe priveliștea de vis asupra grădinii. Camerele sunt amenajate cu paturi încadrate de noptiere, zonă de relaxare compusă din două scaune și o masă de cafea, dulap pentru haine și comodă pentru televizor. Mobilierul este din lemn masiv, destul de puțin prelucrat, ceea ce imprimă un aer aproape rustic încăperii. Atmosfera camerelor este însă foarte veselă, grație pereților zugrăviți în culori primăvăratice. Baia comună dispune de cabină de duș, chiuvetă și toaletă.
Celor ce caută cazare extravagantă în județul Sibiu, palatul Brukenthal le pune la dispoziție camere VIP, tot în oranjeria proprie. Există doar 3 astfel de camere, iar ele se bucură de mare succes, datorită decorului și facilităților asigurate în costul cazării. Suprafața unei camere VIP este de 18 metri. Toate cele trei camere VIP au fost mobilate în stil baroc, cu mare atenție la detalii; astfel, paturile duble sunt extra large și foarte confortabile asigurând un somn odihnitor. Turiștii au la dispoziție noptiere, zonă de relaxare sub forma fotoliilor cu măsuță de cafea, comodă pentru televizor și o masă de toaletă cu oglindă și scaun, ușor de utilizat și sub forma unui birou pentru lucru. Camerele VIP sunt completate de câteun dulap mare de haine și o oglindă foarte înaltă, pentru vestimentație, destinată doamnelor. Decorul e demn de nobili, datorită mobilierului în stil baroc, împodobit cu mici sculpturi sau decorațiuni din fier forjat, datorită combinațiilor de culori princiare – alb, crem, verde pal și roșu intens – datorită parchetului natural ce amintește de o perioadă în care imitațiile nu impresionau pe nimeni.
Camerele VIP din cadrul Palatului Brukenthal Avrig sunt dotate cu băi proprii. Acestea surprind plăcut așteptările turiștilor, prin prisma utilităților ultra moderne și a bunului gust cu care au fost alese. Deși dotate cu cabină de duș, chiuvetă și vas de toaletă, băile au și ele un aer cât se poate de baroc.
Turiștilor ce doresc cazare luxoasă în județul Sibiu, Palatul Brukental le pune la dispoziție un apartament prezidențial, capabil să cazeze 4 persoane adulte. Apartamentul se compune dintr-un dormitor spațios prevăzut cu pat matrimonial, o cameră de zi cu o canapea extensibilă, o bucătărie cu toate cele necesare preparării unui meniu frugal și o baie privată, dotată cu cadă, chiuvetă și vas de toaletă. Decorul se găsește în continuarea celui folosit în camerele VIP, un decor baroc, cu accente pe eleganța culorilor și calitatea decorațiunilor textile. Apartamentul este dotat cu două zone de relaxare sub forma fotoliilor cu măsuță de cafea, cu comodă tv, masă de toaletă cu scaun și dulap pentru haine.
Pachetele de cazare ale Palatului Brukenthal asigură vizitatorilor județului Sibiu câteva facilități tipic hoteliere: acces gratuit la rețeaua de internet, televizor cu canale prin cablu, parchet de esență tare, uscător de păr, articole cosmetice gratuite și prosoape.
Micul dejun nu este inclus în prețul cazării, dar merită experimentat la restaurantul baroc al Palatului Brukenthal, unde atât decorul cât și meniul sunt demne de nobili.
Turiștii cazați aici au ocazia de a se relaxa în frumosul parc al palatului, de a se plimba prin grădinile olandeză și englezească și de a petrece clipe romantice pe terasă, în lunile de vară.
Locația și curățenia par să fie marile atuuri ale cazării la Palatul Brukenthal din județul Sibiu. Clienții au apreciat confortul camerelor, atitudinea personalului și raportul calitate preț. Unele critici s-au legat de baia comună, lipsită de izolare fonică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.