Clădirea care adăpostește astăzi Biblioteca V.A. Urechea din Galați are o istorie impresionantă, fiind inițial construită pentru a găzdui Palatul Comisiei Europene a Dunării. Monumentul, emblematic pentru oraș, servește acum drept centru de cultură și educație, păstrând vie memoria unui trecut plin de dinamism.

vedere-cu-palatul-comisiei-europene-a-dunarii-azi-biblioteca-va-urechea-din-galati-judetul-galati.jpg

Realizat în secolul al XIX-lea, Palatul Comisiei Europene a Dunării a fost un punct central în administrarea navigației și comerțului pe fluviul Dunărea. Clădirea reflectă influențele arhitecturale ale epocii, cu un design impresionant care îmbină elemente neoclasiciste și baroce.

palatul-comisiei-europene-a-dunarii-azi-biblioteca-va-urechea-din-galati-judetul-galati.jpg

După desființarea Comisiei la mijlocul secolului XX, clădirea a fost reconfigurată pentru a servi nevoilor culturale ale orașului Galați, devenind sediul Bibliotecii Județene V.A. Urechea. Această tranziție de la un rol administrativ la unul educativ și cultural marchează un nou capitol în istoria clădirii.

partea-de-sus-de-la-palatul-comisiei-europene-a-dunarii-azi-biblioteca-va-urechea-din-galati-judetul-galati.jpg

În prezent, Biblioteca V.A. Urechea nu este doar un depozit de carte, ci un centru vibrant de activități culturale, gazdă a numeroase evenimente, seminarii și expoziții, toate menite să educe și să inspire comunitatea locală.

Citește și:  Biserica Romano-Catolică din Copșa Mică – un monument al credinței

palatul-comisiei-europene-a-dunarii-azi-biblioteca-va-urechea-din-galati-judetul-galati-monument-istoric.jpg

Arhitectura palatului atrage anual mii de vizitatori, fiind unul dintre punctele de referință pentru turiștii interesați de patrimoniul cultural al Galațiului. Fațada ornamentată și sălile de lectură spațioase sunt un spectacol în sine, oferind un cadru splendid pentru descoperirea operelor literare.

intrarea-in-palatul-comisiei-europene-a-dunarii-azi-biblioteca-va-urechea-din-galati-judetul-galati.jpg

Cu un fond de carte ce numără sute de mii de volume, biblioteca oferă acces la o gamă largă de materiale, de la lucrări clasice la cele mai noi publicații în domeniile științei, artei și literaturii. Acest tezaur cultural este esențial pentru susținerea educației continue și promovarea lecturii în comunitate.

usa-de-la-palatul-comisiei-europene-a-dunarii-azi-biblioteca-va-urechea-din-galati-judetul-galati.jpg
streasina-de-la-palatul-comisiei-europene-a-dunarii-azi-biblioteca-va-urechea-din-galati-judetul-galati.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.