Palatul Weiss se află în Piaţa Victoriei din Timişoara, chiar unde începe Bulevardul Republicii şi una dintre cele două promenade ale pieţei. A fost construit în anul 1912 şi poartă amprenta stilului eclectic.
Palatul Weiss a fost proiectat de firma Arnold Merbl Co., aceasta ocupându-se de mai multe clădiri din Timişoara. Frontonul îi aparţine arhitectului maghiar Laszlo Szekely, a cărui semnătură se găseşte pe aproape 20 de clădiri din acest oraş. Laszlo Szekely a fost primul arhitect-şef din Timişoara, iar prima sa lucrare a fost Abatorul Comunal.
A lucrat aproape 20 de ani în Timişoara, timp în care a proiectat unele dintre cele mai importante clădiri ale oraşului de pe Bega. Clădirile proiectate de el poartă amprentelele stilului eclectic şi al secesiunii vieneze.
Aşa cum îi spune şi numele, palatul a aparţinut familiei Weiss. Aceasta a jucat un rol important în viaţa timişorenilor, fiind alcătuită din medici, întreprinzători, industriaşi şi alţi reprezentaţi de seamă ai diverselor meserii. Palatul Weiss a fost ridicat cu scopul de a închiria apartamentele din el, iar afacerea a fost una profitabilă pentru această familie. Mai mult, faptul că în anul 1926 a fost racordat la apă a făcut ca palatul să fie şi mai căutat.
Clădirea este interesantă şi datorită faptului că intrarea şi frontonul nu coincid. Se intră în palat de pe strada Sfântul Ioan, în timp ce frontonul se regăseşte în partea care dă spre Teatrul Naţional. În momentul actual, parterul este dedicat spaţiilor comerciale, lucru des întâlnit la clădirile vechi din Timişoara şi nu numai.