Parcul tematic „Ion Creangă” se află în Humulești, chiar lângă casa memorială dedicată marelui scriitor Creangă. Este unic în România, fiind singurul parc tematic ce înfăţişează cele mai îndrăgite personaje ale operei unui scriitor român. Cei care vin în acest parc se pot întâlni cu Smărăndiţa, ursul păcălit de vulpe, mătuşa Mărioara, capra cu trei iezi şi multe alte personaje care au încântat şi continuă să încânte copilăriile.

Parcul tematic „Ion Creangă” obiecte
Parcul tematic „Ion Creangă” obiecte

Ideea amenajării Parcului tematic „Ion Creanga” i-a aparţinut Niculinei Gârneţ, o femeie originară din Humulești, care a cumpărat terenul chiar de la stră-strănepotul lui Ion Creangă. Terenul era o grădină de legume, însă femeia a reuşit să îi dea cu totul şi cu totul altă față, investind în proiect 20.000 de lei. Parcul a fost deschis după doar patru luni, iar din 2004 şi până în prezent a devenit un loc foarte popular.

Parcul tematic „Ion Creangă” caruta
Parcul tematic „Ion Creangă” caruta

Odată intrat în Parcul tematic „Ion Creangă”, turistul, fie el adult sau copil, intră într-o lume de basm. Aventura sa este însoţită în permanenţă de fundalul sonor al poveştilor lui Creangă și oriunde se uită recunoaşte personaje îndrăgite. Aşa cum era de aşteptat, Nică a lui Ştefan a Petrei este personajul principal al parcului – este aşezat chiar la intrare, unde invită vizitatorii să pătrundă într-un spaţiu fantezist. Apoi, turiştii dau ochii cu mătuşa Mărioara, pregătită să-l alunge cu mătura pe Nică din cireşul în care s-a urcat copilul năzdrăvan.

Citește și:  Orașul Tecuci: tradiție și modernitate în inima Galațiului

Parcul tematic „Ion Creangă”1

Pe măsură ce înaintează, turistul venit să viziteze Parcul tematic „Ion Creangă” este introdus în scenele cele mai importante din operele „Ursul păcălit de vulpe”, „La Cireşe”, „Capra cu trei iezi” şi multe altele. În teiul din parc, nu putea lipsi pupăza, iar cocoşul şi punguţa sa s-au adaptat vremurilor moderne, având doi lei noi.

Parcul tematic „Ion Creangă”11

Capra, ai cărei iezi au fost mâncat de nemilosul lup, este pregătită pentru praznicul în care şi-a invitat duşmanul. Într-un alt colţ, o ţărăncuţă e preocupată să ţeasă la război, decorul fiind completat de o lampă cu gaz, o ladă de zestre şi un cântar străvechi. Acestea nu sunt toate personajele din parc, ci doar câteva dintre ele, restul aşteptându-şi admiratorii să vină să le descopere.

parcul-tematic-ion-creanga.jpg

Personajele din Parcul tematic „Ion Creangă” au fost turnate în ghips de un meşter din Braşov, care se ocupă cu personajele din teatrul pentru copii, iar de animalele împăiate s-a ocupat un profesor din Târgu Neamţ. Cei care vor să viziteze parcul trebuie să plătească o taxă simbolică, deloc mare, iar în interiorul parcului pot servi ceva în restaurantul „Smărăndiţa” şi pot pleca acasă cu câteva suvenire, luate de la cele două standuri disponibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.