Pasarea-toko cu ciocul galben traieste in regiunile cu savane din estul Africi. Numele ei vine de la ciocul sau mare, lung, puternic curbat in jos, de culoare galbena-portocalie.

Aceasta pasare are un aspect foarte interesant prin penajul elegant care ii acopera intregul corp. Ea are lungimea de 50-60 cm si greutatea de 1,7-2,5 kg. Penajul este alb, coada este lunga si neagra, iar aripile sunt mari, au marginile rotunjite si coloritul maro-negru cu pete albe de diferite marimi.

Ochii sunt mari, pozitionati pe partile laterale ale capului, au irisul de culoare deschisa. Masculul si femela au coloritul penajului asemanator. Picioarele sunt scurte si robuste, acoperite cu piele solzoasa neagra, terminate cu degete groase prevazute cu gheare mari, curbate si ascutite.

Pasărea-toko cu ciocul galben

Pasarile-toko traiesc individual sau in perechi, au capacitatea de a zbura foarte bine, se ridica la inaltimi mari prin batai de aripi si apoi aluneca folosindu-se de curentii de aer. Comunica intre ele prin sunete stridente si se avertizeaza in caz de pericol. Hrana lor consta din insecte, mai ales lacuste care sunt speriate de manguste si apoi prinse cu usurinta din zbor.

Isi cauta hrana in copaci dar mai ales pe sol, mananca mici rozatoare, scorpioni, seminte, fructe si termite. Fructele preferate sunt cele dulci, mai ales smochinele.

Pasarea-toko cu ciocul galben este o specie comuna pe continentul est-african, are denumirea stiintifica de Tockus flavirostris, face parte din ordinul Coraciiformes, familia Bucerotidae.

Video – Pasarea-toko cu ciocul galben (Tockus flavirostris):

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.