Invitatii nostri la masa de Revelion trebuie sa fie persoane cu care nu am avut conflicte in timpul anului, iar acest lucru este usor de realizat mai ales daca noi suntem cei care organizam masa de Revelion. Ne putem insa lovi de refuzul anumitor prieteni in cazul in care cunostinta pe care nu o agream are influenta mai mare asupra acestora. Rezolvarea pare simpla, in mod sigur invitatii nostri la masa de Revelion vor fi persoane care ne vor alege in primul rand pe noi, dar ce ne facem in cazul in care marea majoritate a prietenilor isi indreapta simpatia catre o persoana care noua nu ne este simpatica. In acest caz este foarte posibil ca problema sa fie legata de personalitatea noastra. Avand in vedere ca majoritatea persoanelor pe care le consideram prieteni isi indreapta atentia catre altcineva, in mod sigur comportamentul nostru nu place si trebuie sa schimbam ceva la el, in cazul in care dorim sa avem o viata sociala.

Este un obicei comun in tara noastra ca de Lasata Secului si de Revelion sa ne invitam finii la masa. Finii trebuie sa vina cu daruri, asa numitul plocon. Cel mai adesea darurile finilor constau in bucate alese si in special o gaina deja pregatita. Invitatii nostri la masa de Revelion vor fi cu atat mai numerosi, cu cat avem mai multi fini. Tocmai de aceea finii trebuie alesi cu grija, pentru ca legatura cu acestia nu trebuie sa se piarda niciodata. Finii si nasii trebuie sa sa intalneasca periodic, sa schimbe impresii si sa isi ofere sfaturi in cazul in care este nevoie de asa ceva.

Printre invitatii nostri la masa de Revelion trebuie sa se numere si parintii nostri. Atat parintii sotului, cat si parintii sotiei trebuie sa fie bineveniti la masa de Revelion. Divergentele de peste an trebuie uitate si in acest fel legaturile cu parintii pot fi reluate intr-un mod festiv. Bineinteles exista cazuri in care cuplul nou format nu agreeaza prezenta unuia dintre parinti, in acest caz se poate face un compromis, mai ales pentru ca cercetatorii spun ca baza casniciei este compromisul. Exista situatii in care parintii sunt divortati si nu mai vor sa aiba de-a face unul cu celalalt, in acest caz situatia este mai dificila, pentru ca va trebui sa alegeti pe care dintre parinti ii invitati la masa.

Alegerea va fi grea, dar o puteti evita lansand invitatia pentru ambii parinti si lasandu-i pe fiecare sa aleaga daca mai doresc sa se prezinte sau nu, avand in vedere ca si celalalt parinte va veni. Cu toate aceastea, pana si ultima varianta nu este lipsita de riscuri, in mod sigur unul dintre parinti se va simti lezat de faptul ca l-ati invitat si pe celalalt, iar intr-un final veti ajunge ca nici unul dintre cei doi sa se prezinte. Totul sta in modalitatea dumneavoastra de a rezolva acest conflict, puteti sa invitati pe unul dintre parinti la masa de Craciun si pe celalalt la masa de Revelion. Invitatii nostri la masa de Revelion trebuie sa se simta bine si sta in puterea noastra sa facem acest lucru.

Masa festiva pentru Anul Nou, Foto: bistrotogoblog.wordpress.com

Printre invitatii nostri la masa de Revelion ar trebui sa se afle si nasii nostri. Avand in vedere ca in fiecare an ar trebui sa mergem la acestia cu ploconul, in mod sigur va trebui sa le spunem ca nu putem ajunge. Pentru a nu risca sa ne suparam nasii, ii putem invita la noi, invocand pretextul ca in acest an dorim sa facem petrecerea la noi acasa. Nasii trebuie sa fie persoane cu care ne intelegem deosebit de bine si cu care avem o relatie apropiata, asadar in mod sigur nu ne vor refuza invitatia si se vor inscrie printre invitatii nostri la masa de Revelion.

De asemenea, este bine sa avem printre invitatii nostri la masa de Revelion si diferite rude de care suntem deosebit de apropiati cum ar fi: frati, verisori, nepoti, matusi, unchi, bunici s.a.m.d. O masa de Revelion cu multi invitati este o masa de Revelion reusita si cu cat avem mai multi invitati, cu atat atmosfera din casa noastra in asteptarea Anului Nou va fi mai placuta.

Cu cat numarul de invitati este mai numeros, cu atat disensiunile dintre acestia vor fi mai putin simtite. Persoanele care nu se simpatizeaza, vor alege cercuri diferite cu care sa discute, vor reusi sa se ocoleasca si, de ce nu, datorita noua este posibil sa gaseasca puterea de a ciocni un pahar de sampanie la miezul noptii. Daca dorim sa impacam anumite persoane, daca noi consideram ca cearta dintre cele doua persoane este puerila, putem realiza acest lucru la masa de Revelion. In asteptarea noului an fiecare dintre noi este mai tolerant si, de obicei, lasa la o parte certurile de peste an, dorind ca in anul ce va urma sa nu mai existe certuri. Bineinteles, exista si situatii in care impacarea este imposibila si atunci ar fi bine sa nu insistati pentru ca ati putea fi gresit interpretati.

Ca o concluzie, invitatii nostri la masa de Revelion trebuie sa fie persoane cu care ne intelegem extrem de bine si a caror prezenta ne este agreabila, in mod sigur nimeni nu isi doreste sa se certe in pragul noului an, tocmai de aceea persoanele care ne sunt antipatice, sau persoanele care nu ne simpatizeaza este bine sa nu se afle pe lista noastra de invitati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.