A fost deschisă în anul 2012, într-un cadru natural pitoresc, la poalele munților Parâng. Casa din Salcâmi se găsește amplasată în apropierea Mănăstirii Polovragi, distanța putând fi străbătută pe jos în numai câteva minute. Numele pensiunii se trage de la o plantație de salcâmi aflată în vecinătate. Gazde și proprietari sunt doi soți tineri, dornici să împărtășească turiștilor din ospitalitatea tradițională a localnicilor și frumusețea obiectivelor naturale.

Pensiunea Casa din Salcâmi se află pe strada Poiana Mănăstirii, în vecinătatea unor obiective turistice renumite ale zonei: peștera Polovragi, peștera Muierii, rezervația naturală de castani și Cheile Oltețului. Este încadrată categoriei de 3 margarete și dispune de 7 camere duble, cu o capacitate de acomodare a 14 persoane. Camerele sunt duble, dar există și o suită.

Camerele duble sunt exclusiv matrimoniale și au suprafețe de câte 20 de metri pătrați fiecare, fiind prevăzute și cu balcoane foarte mari, impresionante datorită construcției din lemn și a dimensiunilor. Priveliștea contribuie la farmecul teraselor, asigurându-se vedere spre Mănăstirea Polovragi și Cheile Oltețului. În componența camerelor intră un pat dublu, foarte spațios, noptiere, dulap pentru haine și o comodă tv cu mai multe funcționalități – spații de depozitare a bunurilor personale și loc pentru frigider. Decorul este rustic, cu tavan îmbrăcat în lambriuri de lemn, chiar dacă pereții sunt tencuiți în culori albe, clasice. Mobilierul este din lemn masiv, iar podeaua este acoperită cu parchet laminat. Se găsesc blănițe de oaie care să țină loc de covorașe, iar decorul este pe cât de simplu pe atât de intim, în ciuda suprafeței mari a camerei. La aspectul de încăpere primitoare contribuie și culorile roșcate ale draperiilor sau cuverturii de pat.

Baia camerei duble din cadrul pensiunii Casa din Salcâmi, Polovragi, este spațioasă și echipată la standarde moderne cu cabină de duș, chiuvetă și vas de toaletă de cea mai bună calitate. Se asigură toate facilitățile specifice, sub forma prosoapelor curate, articolelor cosmetice oferite în mod gratuit și aerisire naturală sub forma ferestrei. Decorul băii este și el foarte modern, în nuanțe de crem și vișiniu. Toate camerele duble ale pensiunii asigură clienților televizor cu programe prin cablu, acces gratuit la rețeaua de internet, balcon și încălzire centrală.

Citește și:  Judecatoria - 1860 - din Radauti : Obiective turistice Suceava

Interiorul pensiunii Casa din Salcâmi, Polovragi, cucerește prin elementele sale rustice, cu scară interioară din lemn lăcuit, mobilă tot din lemn frumos sculptat, perne și cuverturi țărănești cu modele tradiționale. Pe coridoare, pot fi admirate animale împăiate și accesorii decorative de inspirație țărănească, cu motive folclorice.

Bucătăria pensiunii Casa din Salcâmi este amenajată în stil medieval, fiind construită din piatră de râu, dar echipată cu facilități moderne. Se asigură cuptor pe vatră și grătare care sunt puse la dispoziția turiștilor dornici să se descurce singuri.

Cele trei mese ale zilei pot fi comandate cu încredere gazdelor pensiunii Casa din Salcâmi, Polovragi. Se prepară orice fel de meniu la cerere, deși recomandările zilei nu au dezamăgit pe nimeni. Se pot servi mâncăruri tradițional românești, de la grătar până la mămăligă sau tocănițe, dar și preparate ceva mai complicate, în special pe bază de carne de vânat. Toate produsele sunt naturale, obținute în regim propriu de proprietarii pensiunii Casa din Salcâmi, Polovragi. Lactatele, carnea, dulcețurile, sucurile și tăriile tradiționale sunt preparate în mod natural, fără conservanți.

Turiștii s-au arătat foarte impresionați de micile atenții oferite din partea casei, din punct de vedere culinar. Gazdele își întâmpină clienții cu palincă de prune, sucuri naturale și gustări tradiționale.

Restaurantul este amenajat la parterul pensiunii Casa din Salcâmi, într-un decor modern, luminos și primitor, cu mobilier de lemn. Restaurantul se continuă afară și cu două terase rustice, amplasate în mici spații construite din bârne de lemn, cu acoperiș. Aici, turiștii se pot delecta cu pălincă naturală și pot intra în atmosfera tihnită a zonei.

Cei mici au propriul spațiu de joacă, cu tobogane și leagăne moderne, unde se pot distra ore în șir.

Curățenia, locația și raportul calitate preț au primit note maxime din partea turiștilor. Pensiunea Casa din Salcâmi, din Polovragi, se bucură de recenzii foarte bune, datorită serviciilor asigurate de gazde și a facilităților oferite la prețuri foarte accesibile. Cele trei mese ale zilei, preparate din produse naturale, au impresionat pe clienți, datorită savorii și aromelor tradiționale. Nu au existat nemulțumiri de niciun fel.

pensiunea-casa-din-salcami-polovragi.jpg

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.