Se află pe strada Dragoș Vodă din Sighetu Marmației, în inima Ţării Maramureșului și are valoare istorică, fiind o construcție de la începutul secolului XIX. Stilul arhitectural a fost cel evreiesc, însă din anul 2003, construcția a revenit unor proprietari maramureșeni mândri de istoria și tradiția locurilor natale, care au renovat casa și i-au dăruit un aspect tipic maramureșean. Numele Casei Iurca este numele unei foarte vechi familii de români nobili, atestați documentar încă de la jumătatea secolului al XIV-lea.

Pensiunea Casa Iurca dispune de 4 stele și oferă cazare în 22 de spații amenajate după specificul arhitectural al zonei. Clădirea are un aspect rustic, încântător, cu mobilier modern și de calitate, amenajat în camere în care încă persistă dragostea pentru lemn și sculptură. Camerele sunt de mai multe feluri, putând acomoda per total 51 de persoane, în regim dublu și cvadruplu și de apartamente. Camerele duble sunt matrimoniale și twin, diferite, ca suprafață și decor.

Camerele duble matrimoniale dispun de suprafețe de câte 22 de metri fiecare și pat dublu, încăpător. Sunt camere spațioase și luminoase, majoritatea aflându-se la mansardă și având beneficiul ferestrelor de tip Velux. Se asigură spațiu de relaxare generos, format fie din fotolii cu picioare înalte și măsuță de cafea, fie din fotolii masive din piele. Comoda pentru televizor poate fi cu ușurință transformată în spațiu de lucru, cu scaun. Dulapul de haine este mare și elegant, de cele mai multe ori fiind prevăzut cu oglindă pe ușă. Decorul camerei duble duce cu gândul la casele românești, cu covorașe țărănești pe jos, cu mobilier din lemn masiv, obiecte decorative florale, lămpițe cochete. Predomină combinațiile de culori pastelate: verde, roz, portocaliu. Combinația principală este cea clasică, între albul strălucitor al accesoriilor textile și maroul roșcat al mobilei din lemn. Baia este modern utilată, cu cadă, chiuvetă și vas de toaletă.

Camerele duble twin ale pensiunii Casa Iurca din Sighetu Marmației sunt ceva mai mici, din punct de vedere al suprafeței. Măsoară câte 16 metri și dispun de 2 paturi twin, separate. Sunt prevăzute cu noptiere, comodă tv practică, zonă de relaxare compusă din scaune, dulap mare de haine. Decorul este asemănător celui din camerele duble matrimoniale, cu accent pe latura practică a fiecărei piese de mobilier. Culorile principale sunt cele de portocaliu, primitoare și calde. Baia este amenajată în culori naturale, diverse nuanțe de bej, și asigură cele necesare: chiuvetă, cabină de duș, vas de toaletă.
Pensiunea Casa Iurca din Sighetu Marmației oferă cazare și celor ce călătoresc cu grup de prieteni sau cu familie numeroasă. Aceștia au la dispoziție camere cvadruple, ce pot acomoda 4 persoane, în cele 4 paturi single asigurate. Mobilierul de bază este nelipsit și din aceste încăperi: noptiere, dulap de haine, comodă tv și spații pentru depozitarea bunurilor personale. Baia are aspect identic cu cea a camerelor duble, asigurând confortul necesar prin prisma cabinei de duș, chiuvetei și vasului de toaletă.

Citește și:  Mănăstirea Portărița din Prilog: Obiective turistice Satu-Mare

Pensiunea Casa Iurca din Sighetu Marmației asigură cazare și în regim de apartament. Există 3 apartamente, amenajate sub forma celor private, cu dormitor și cameră de zi. Suprafețele ating 35 de metri. Dormitorul este matrimonial, iar camera de zi dispune de o zonă de relaxare generoasă, cu canapea și fotolii, spațiu de lucru sub forma unui birou masiv cu scaun, bibliotecă cu spații de depozitare, comodă tv și măsuță de cafea cochetă. Fiecare apartament are o singură baie, dotată modern cu cabină de duș, chiuvetă și vas de toaletă.

Peste tot în camerele pensiunii Casa Iurca din Sighetu Marmației, clienții beneficiază de aer condiționat, acces gratuit la rețeaua de internet, televizor cu programe prin cablu, frigider, halate, papuci de unică folosință, uscător de păr și articole cosmetice gratuite.

Micul dejun se regăsește în costul cazării și se servește într-un salon cochet, special amenajat în acest scop. Salonul de dimineață are 40 de locuri și se înscrie în seria celor 4 spații de servit bucate tradiționale locale. Restaurantul pensiunii Casa Iurca din Sighetu Marmației este cel mai încăpător, având o capacitate maximă de 90 de locuri. Salonul în stil baroc poate acomoda până la 60 de persoane, iar terasa acoperită a pensiunii dispune de alte 60 de locuri. Peste tot se pot servi bunătăți românești, preparate după rețete tradiționale maramureșene.

În restaurantul casei Iurca din Sighetu Marmației se organizează dese evenimente private, cu atât mai mult cu cât pensiunea dispune de o formație de muzică populară foarte apreciată: ansamblul Casa Iurca de Călinești.

Clienții au la dispoziție 15 locuri de parcare privată și pot folosi, contra cost, serviciile de spălătorie și curățătorie ale pensiunii.

Locația, curățenia, dimensiunea camerelor și mâncarea de la restaurant au fost pe placul clienților pensiunii Casa Iurca din Sighetu Marmației. Plângerile au vizat lipsa aerului condiționat în câteva dintre camere, absența liftului și conexiunea la internet disponibilă doar la recepție.

pensiunea-casa-iurca-sighetu-marmatiei.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.