Se numără printre destinațiile turistice ale județului, fiind vorba despre o unitate de cazare amenajată în fosta reședință a familiei boierilor Filipești. Conacul se bucură de valoare istorică, păstrându-și arhitectura și stilul original ce evocă o filă de poveste din trecutul Botoșanilor.

Pensiunea Conac Zăicești oferă cazare ideală celor care doresc să viziteze principalele obiective culturale ale orașului Botoșani, dar vor să aibă parte și de odihna și relaxarea specifice vieții rurale. Pensiunea Conac Zăicești se află în localitatea Zăicești, la mai puțin de 10 kilometri de Botoșani și asigură clienților săi nu doar tihna necesară, ci și o ședere de vis prin prisma experiențelor culinare sau a activităților oferite la cerere.

Pensiunea Conac Zăicești este încadrată categoriei de 4 stele și pune la dispoziția clienților camere duble ce pot fi închiriate în regim single. Toate camerele dispun de pat matrimonial, dar designul și culorile diferă. Este vorba despre fostele camere de locuit ale boierilor Filipești, iar confortul este pe deplin asigurat într-un decor cu accente pretențioase ce contribuie la sentimentul că fiecare turist urmează să fie cazat în stil boieresc.

Pensiunea Conac Zăicești oferă cazare în numai 3 camere, fiecare cameră dispunând de o suprafață generoasă de 26 de metri pătrați și baie privată. Fiecare cameră are propria personalitate, deși, per total, atmosfera este aceeași.

Camerele duble sunt decorate în combinații calde de roșu, galben, maro și cărămiziu, cu accesorii dintre cele mai neașteptate pentru o pensiune. Pereții sunt îmbrăcați în tapet de mai multe culori și modele și ajută la delimitarea spațiilor din încăpere. Predomină motivele florale, culorile de verde închis și auriu, ce duce cu gândul la decorurile venețiene.

Paturile sunt generos de mari, foarte comode și care îndeamnă la odihnă și relaxare totală. Zona de relaxare constă în măsuță de cafea cu două taburete din piele. Spațiul destinat comodei tv cu televizor LCD ocupă un rol principal, fiind pusă în valoare de modul în care a fost aplicat tapetul elegant pe peretele din spate. Camerele duble sunt prevăzute cu mai multe ornamentații aurii, în forme abstracte, în unghiurile drepte formate de pereții încăperii. Zona patului este și ea marcată de un spațiu acoperit cu tapet în alte nuanțe și cu alt model. Totul contribuie la impresia de bogăție ornamentală, la senzația de opulență în stil boieresc.

Baia privată este spațioasă, inundată în lumină caldă, galbenă, dar artificială, ceea ce o face să pară un strop întunecată, mai ales că pereții sunt acoperiți de faianță cărămizie și nu albă. Dispune de utilități moderne, sub forma vasului de toaletă, chiuvetei și a cabinei de duș sau a căzii – în funcție de cameră.

Citește și:  Biserica Sf. Gheorghe din Slatina : Obiective turistice Olt

Camerele și băile sunt dotate cu toate facilitățile aferente celor 4 stele alocate pensiunii Conac Zăicești: televizor cu ecran plat, frigider, minibar, safe, conexiune gratuită la internet, așternuturi de calitate, produse cosmetice gratuite, uscător de păr, prosoape, halate și papuci de unică folosință.

Totuși, pensiunea Conac Zăicești nu dispune de aer condiționat, în niciuna dintre camerele de 4 stele.

Micul dejun se află inclus în prețul camerelor și poate fi servit la pat ori în restaurantul pensiunii Conac Zăicești.

Experiențele culinare de aici sunt dintre cele mai vestite ale zonei, pensiunea Conac Zăicești oferind turiștilor petreceri pe cât de multe pe atât de reușite. Conacul dispune de un restaurant pitoresc intitulat Salonul Verde și prevăzut cu un spațiu separat, pentru discuții intime – separeul auriu. Restaurantul Salonul Verde dispune de 60 de locuri, iar atmosfera este cea boierească, elegantă, opulentă, cu pereți îmbrăcați în tapet cu motive florale, în combinații de verde și auriu. Mobilierul este de calitate, scaunele fiind foarte comode, cu tapiserie din piele.

Pensiunea Conac Zăicești este renumită și datorită celui de-al doilea spațiu de luat masa: Cerdacul, un loc ce poate acomoda până la 70 de persoane, într-o atmosferă pur românească. Aici se pot da cele mai vesele petreceri tematice și se pot savura meniurile pur românești, cu produse naturale și pe baza unor rețete tradiționale.

Pe timp de vară, turiștii au la dispoziție și o terasă rustică, cu mobilier din lemn sub forma meselor și băncilor simple, dar practice. Aici se poate regăsi atmosfera tipic românească, a satelor tihnite și pitorești.

Clienții aflați la pensiunea Conac Zăicești în interes de serviciu își pot rezolva sarcinile în cadrul sălii de conferințe puse la dispoziție. Este destul de mică, încap maxim 20 de persoane, dar este utilată cu echipament la standardul celor 4 stele ale pensiunii.

Există și parcare gratuită, unde clienții își pot lăsa mașinile personale. Cei care au venit cu alte mijloace de transport pot apela la recepția pensiunii Conac Zăicești pentru a închiria autoturisme sau pentru a beneficia de transport contra cost. Tot la recepție, turiștii vor fi sfătuiți în privința obiectivelor culturale principale ale zonei și încurajați la plimbări în aer liber.

pensiunea-conac-zaicesti.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.