Reprezintă destinația ideală pentru cei care doresc să experimenteze comuniunea cu natura. Pensiunea Iașu se află în stațiunea Lacu Roșu, la aproximativ jumătate de kilometru de Cheile Bicazului și deși nu este foarte bine semnalizată prin panouri stradale, drumul este facil și deja cunoscut de către cei din zonă care îi pot îndruma pe turiști pentru a ajunge cu bine la destinație.

Pensiunea Iașu din Lacu Roșu este cotată cu 2 stele și oferă cazare în camere duble și bungalouri cu câte două dormitoare. Locația este într-o zonă de natură verde, cu priveliște la valea Bicăjelului și munții Hășmaș. În jurul pensiunii, se pot face excursii pe jos către satul Bicăjel cu superba lui bisericuță.

Pensiunea Iașu din Lacu Roșu dispune de 3 corpuri de clădiri pentru cazare și un corp destinat sălii de mese. Bungalourile sunt căsuțe de lemn, cu terase rustice, iar accesul de la o căsuță la alta se face cu ajutorul treptelor, unele dintre ele fiind destul de abrupte. Căsuțele sunt construite din lemn și au decoruri pitorești, ideale pentru cei îndrăgostiți de munte și aventură. Au dimensiuni diferite. Două dintre căsuțe măsoară câte 55 de metri pătrați fiecare, iar cea de-a treia măsoară 45 de metri. Capacitatea maximă de acomodare este de 18 persoane. La cerere se pot instala și paturi suplimentare.

Pensiunea Iașu din Lacu Roșu închiriază bungalourile atât în sistem integral, cât și sub formă de camere duble.

O camera dublă are suprafață de 12 metri pătrațiși dispune de propria baie privată. Decorul duce cu gândul la cabanele din vârf de munte, cu pereți din lambriuri de lemn, pardoseală din lemn lăcuit, accesorii textile îmblănite. Mobilierul este puțin, dar practic. Paturile sunt matrimoniale, pentru cupluri, și destul de încăpătoare. Au noptiere joase. Camerele dispun de un dulap de haine înalt și de o o măsuță scundă ce servește ca și comodă pentru televizor. Băile fiecăreia dintre camerele duble sunt modeste ca suprafață, dar au utilități specifice zilelor noastre: chiuvetă, vas de toaletă și cădiță de duș cu perdele. Fiecare bungalou dispune de câte 2 camere duble. Toate camerele sunt izolate fonic.

În cadrul pensiunii Iașu din Lacu Roșu, bungaloul de 45 de metri pătrați se închiriază integral și nu pe camere. Este prevăzut cu două dormitoare și o singură toaletă, comună. Dormitoarele sunt diferite – un dormitor matrimonial cu pat mare pentru cupluri și un dormitor twin cu 2 paturi single. Atmosfera este rustică, luminoasă și primitoare, dar decorul este realizat în jurul imprimeurilor animale. Dormitorul matrimonial este prevăzut cu spațiu de relaxare, de lucru și comodă tv într-un singur corp din lemn, alcătuit din măsuță și scaune. Sunt disponibile noptiere și dulap de haine. Baia comună este practică, cu utilități moderne sub forma chiuvetei, vasului de toaletă și cădiței de duș.

Citește și:  Orașul Lipova : Obiective turistice Arad

Peste tot în camerele și bungalourile pensiunii Iașu din Lacu Roșu impresionează accesoriile personalizate: covorașe de lână, piei de animale, blănițe cochete așezate pe scaune. Cuverturile de pat sunt pline de veselie, dar în combinații de culori calde – galben, maro, crem, portocaliu. Deși încăperile sunt micuțe, atmosfera fermecătoare compensează lipsa spațiului. Fiecare dintre bungalourile pensiunii Iașu din Lacu Roșu este prevăzută cu terasă proprie, unde turiștii se pot bucura de peisaje verzi sublime și pot savura cafeaua așezați comod în fotolii de răchită.

Turiștii beneficiază de televizoare cu ecrane prin satelit, lenjerie de pat, prosoape curate.

Micul dejun nu se regăsește în prețul cazării și trebuie servit în regim propriu. La pensiunea Iașu din Lacu Roșu nu există restaurant. Turiștii au la dispoziție o bucătărie complet utilată și un salon de mese amenajate în cel de-al patrulea corp de clădiri. Tot aici, este disponibilă și o terasă în aer liber, astfel că turiștii pot savura preparate de casă în decorul splendid al naturii. Există facilități pentru grătar. Cei care preferă să mănânce în afara pensiunii au la dispoziție un restaurant la o distanță de 200 de metri.

Pensiunea Iașu din Lacu Roșu oferă clienților posibilitatea de a juca tenis pe terenul privat aflat în complexul de bungalouri. Copiii au spații de joacă în aer liber. Se pune la dispoziția celor cazați în pensiunea Iașu din Lacu Roșu și o parcare privată.

Cei care au avut ocazia de a petrece aici sejururi, au lăudat modul în care proprietarii pensiunii Iașu din Lacu Roșu au reușit să speculeze turistic frumusețea locului. Bungalourile sunt construite în pantă, ceea ce lasă impresia că terasele sunt suspendate. Confortul încăperilor, decorul intim al bungalourilor și discreția gazdelor au fost pe placul clienților. Nemulțumirile s-au legat de lipsa conexiunii la internet și a unor facilități.

pensiunea-iasu.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.