Se află într-un decor natural excelent, departe de zgomotul orașului. Pensiunea Irina din Arefu oferă turiștilor un sejur odihnitor, într-un cadru de munte, răcoros, liniștit și intim. Această unitate de cazare se află în apropierea cetății Poenari, fiind ideală pentru cei îndrăgostiți de legende și de istoria românească.

Pensiunea Irina din Arefu dispune de un teren privat de 2400 de metri și oferă cazare grupurilor de maxim 18 persoane. Per total, există 9 încăperi, sub formă de camere duble și un apartament. Pensiunea Irina din Arefu este încadrată categoriei de 4 stele.

Camerele duble sunt matrimoniale sau twin, în funcție de dimensiunea și numărul paturilor. Este vorba fie de pat matrimonial dublu, fie de două paturi separate, de câte o persoană. O astfel de cameră dublă măsoară 18 metri și dispune de mobilă din lemn, cu aspect pitoresc. Decorul este foarte vesel și luminos, fiecare cameră dublă fiind amenajată cu culori și accesorii diferite. În anumite camere, predomină nuanțele de verde deschis, jucăuș, în altele predomină culoarea roșcată a lemnului sau nuanțele aurii. Mobilierul este practic și foarte comod, răspunzând principalelor necesități de peste zi: comodă pentru televizor, noptiere, spațiu de lucru sub forma biroului și oglindă. Camerele duble sunt prevăzute cu balcon privat, iar priveliștea este superbă, către împrejurimile verzi ale pensiunii Irina din Arefu. Fiecare cameră dublă dispune de baie privată, utilată modern, fie cu cabină de duș, fie cu cadă.

Apartamentul pensiunii Irina din Arefu este principala atracție în ce privește cazarea. Suita este amenajată la mansarda clădirii, în stil american, pe o suprafață record de 80 de metri. Decorul este rustic, simplu, fermecător și luminos. Atmosfera este intimă și caldă, romantică chiar, prin prisma lemnului și a formei mobilierului. Suita cuprinde trei zone, amenajate în spațiu deschis: zonă de cinat, dormitor și zonă de relaxare. Tavanul este marcat de ferestre Velux care asigură lumina și căldura naturală. Doi dintre pereți sunt din sticlă. Mobilierul este numeros și practic, sub forma mesei cu scaune, a fotoliilor, unei canapele extensibile de două locuri și a numeroaselor comode sau mici dulăpioare cu sertare și uși. Patul este de o persoană, dar suita poate acomoda 3 persoane, datorită canapelei extensibile. Există frigider și televizor. Baia privată este prevăzută cu cabină de duș, separată de vasul de toaletă prin paravan de sticlă. Suita pensiunii Irina din Arefu are două balcoane mari, cu vedere la împrejurimile verzi.

Citește și:  Cetatea Poenari: Obiective turistice Argeş

Camerele pensiunii Irina din Arefu asigură televizoare cu canale prin satelit, balcoane, acces gratuit la rețeaua de internet wireless și zonă de lucru. În baie, turiștii primesc prosoape și articole de toaletă gratuite. Băile au aerisire prin ferestre, ceea ce contribuie la luminozitatea lor.

Pensiunea Irina din Arefu pune la dispoziția turiștilor și un living comun, foarte spațios și dotat cu utilități moderne, cu toate că atmosfera este una de casă tradițional românească, cu accente rustice. Principala atracție a livingului o reprezintă șemineul. Tot aici, a fost amplasată o zonă de cinat, sub forma unei mese încăpătoare cu scaune.

Pensiunea Irina din Arefu oferă și o bucătărie comună, unde clienții își pot prepara mâncarea. Bucătăria dispune de toate facilitățile necesare, sub forma veselei și a echipamentului electrocasnic.

Micul dejun nu se regăsește în prețul camerei. Se poate comanda contra cost ori se poate servi în regim propriu, la bucătărie.

În zona de agrement a pensiunii Irina din Arefu, intră o saună contra cost, o grădină superb amenajată cu flori, o sală de fitness cu aparatură specifică și un teren de tenis pe iarbă. Sala de forță și terenul de tenis sunt gratuite pentru cei cazați în camerele pensiunii Irina din Arefu.

În grădina verde a pensiunii, se găsește o terasă deschisă numai pe timpul verii. În apropierea ei, turiștii își pot lăsa copiii să zburde liberi, mai ales că dispun de un spațiu special amenajat pentru joacă, cu leagăne și tobogan.

Pe terasă, se poate lua masa sau bea cafeaua. Există și facilități pentru grătar, în cazul în care turiștii și-au procurat carne în regim propriu.

Mașinile se află în deplină siguranță în parcarea privată a pensiunii Irina din Arefu. Parcarea este supravegheată prin sistem video.

La subsolul construcției, turiștii pot savura vinuri și tării românești, în cadrul cramei cu specific tradițional. Tot la subsol, se află și sauna contra cost, fiind vorba despre saună finlandeză. Sun disponibile și servicii de spălat rufe și călcat, dar la un cost suplimentar.

Curățenia, farmecul mansardei și amabilitatea personalului au fost cele mai apreciate de către turiștii cazați la pensiunea Irina din Arefu. Criticile au vizat lipsa desăvârșită a aerului condiționat și a internetului (care este totuși garantat la rezervarea camerelor), dar și faptul că nu există restaurant în cadrul unității și nici în apropiere.

pensiunea-irina-arefu.jpg

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.