Se află într-o locație deosebită, din punct de vedere al priveliștilor oferite, la 500 de metri de centrul orașului Gura Humorului și în apropierea a două obiective religioase majore – mănăstirile Voroneț și Humor.

Pensiunea La Roata din Gura Humorului este un loc special, unde turismul modern se îngemănează cu istoria, credința și stilul de viață rural. Este vorba de un complex de căsuțe foarte vechi, construite în secolul XIX la poalele munților și strămutate pe dealul Toaca, în scopuri turistice. Căsuțele istorice au fost adăugate unor vile cu apartamente moderne. Una dintre casele țărănești autentice servește ca si restaurant, iar alte două oferă cazare în condiții specifice timpurilor de demult.

Există 12 camere care se pot închiria în regim de pensiune. Pensiunea La Roata din Gura Humorului aparține categoriei de 3 stele și se numără printre cele mai apreciate experiențe ale Bucovinei, datorită ospitalității deosebite a proprietarilor, calității preparatelor culinare, peisajelor de natură și atmosferei istorice.

Vilele moderne ale pensiunii La Roata din Gura Humorului oferă cazare în camere duble matrimoniale și twin. Indiferent de dimensiunea și numărul paturilor, o cameră dublă a pensiunii La Roata din Gura Humorului dispune de o suprafață de 16 metri, cu un decor interior foarte vesel. Mobilierul nu este foarte numeros, în schimb e practic și de calitate. Paturile sunt străjuite de noptiere, hainele se păstrează în dulapuri înalte, frumos ornamentate cu picturi florale, televizorul este așezat pe comodă de lemn, în armonie cu dulapul. Unele camere dispun de zonă de relaxare sub formă de fotoliu adânc și comod, altele se bucură de corp de mobilier modern, cu loc pentru frigider.

Camerele duble diferă de la o căsuță la alta. Cele 4 vile moderne poartă nume de fete – Ana, Olga, Ramona și Nela – și fiecare dispune de un decor personalizat, cu accente moderne. Tot mobilierul este din lemn lăcuit, de calitate, iar atmosfera este foarte veselă, prin prisma culorilor – verde, galben, portocaliu, alb și roșu – și a decorațiunilor – tablouri, măști prinse pe pereți, draperii vaporoase. Băile sunt utilate modern, cu gresie și faianță în culori voioase, și sunt prevăzute cu chiuvetă cu dulap, vas de toaletă și cădiță de duș.

Facilitățile oferite în aceste 4 case moderne sunt acces gratuit la rețeaua de internet, televizor cu programe prin cablu, sistem de încălzire prin centrală, prosoape. Vilele Ramona și Nela au camere cu chicinetă amenajată în stil modern, cu mobilier din lemn și aparatură electrocasnică specifică – chiuvetă, frigider și plită electrică.

Citește și:  Biserica Parohiala Evanghelica Sf. Maria din Sibiu : Obiective turistice Sibiu

Casele istorice, cele țărănești de secol XIX, poartă și ele nume feminine – Elisabeta și Zenovia.

Casa Elisabeta are o suprafață de 50 de metri și este amenajată în cel mai pur stil țărănesc posibil, cu mobilier din lemn masiv, cu ornamente frumos sculptate, paturi cu picioare de lemn, lavițe, război de țesut și sobă cu vatră. Casa Elisabeta cuprinde 2 dormitoare, unul cu pat matrimonial și cel de-al doilea cu un pat de o persoană. Decorul este pitoresc, unicat și impresionează prin dragostea cu care au fost adunate la un loc suvenire specifice regiunii – veselă pictată, ciorapi împletiți, ștergare decorative, lădițe de zestre. Baia casei Elisabeta este neașteptat de spațioasă și amenajată în stil modern, cu cabină mare de duș, vas de toaletă și chiuvetă. Aerisirea se face prin fereastră de termopan.

Casa Zenovia, cea de-a doua căsuță istorică, are o suprafață tot de 50 de metri, dar este mai veche cu peste jumătate de secol decât casa Elisabeta. Dispune de două dormitoare ce pot acomoda până la 4 persoane. Unul dintre dormitoare este matrimonial, celălalt dispune de 2 paturi de o persoană. Dormitorul twin este concentrat în jurul unei sobe ce funcționează încă, oferind încăperii un aspect pitoresc. Restul mobilierului este compus din măsuță cu scaune pentru servit masa, dulap de haine, băncuțe și numeroase taburete de lemn, mici și rotunde. Decorul este plin de veselie, cu accesorii viu colorate – soba este încărcată cu veselă din ceramică specifică vieții la țară, ștergare pe pereți, icoane mari, ceas cu cuc, perdeluțe brodate. Baia este modernă, cu cabină de duș, chiuvetă și vas de toaletă asigurând confort specific secolului XXI.

Micul dejun este inclus în prețul cazării la pensiunea La Roata din Gura Humorului și se servește la restaurantul pitoresc, amenajat într-o căsuță foarte veche. Se pot primi până la 40 de oameni deodată. Restaurantul se continuă cu o cramă, amenajată într-o altă căsuță istorică și care asigură turiștilor nu doar specialități alcoolice din zonă, dar și răcoare pe timpul verilor fierbinți.

Tot în cadrul pensiunii La Roata din Gura Humorului se află și un magazin de suvenire cu obiecte artizanale, îmbrăcăminte rurală și preparate culinare făcute în casă. Pensiunea La Roata dispune de sală de conferințe, spațiu de joacă pentru copii și biciclete pentru plimbări prin împrejurimi.

pensiunea-la-roata-gura-humorului.jpg

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.