A fost deschisă circuitului turistic în anul 2012, sub forma unui complex alcătuit dintr-o vilă și 5 căsuțe de lemn. Pensiunea Mahmudia se află chiar la intrarea în localitatea al cărei nume îl poartă, în apropierea unor obiective turistice precum cetatea Salsovia și Mănăstirea Halmyris.

Este încadrată la categoria unităților de cazare de 3 stele și oferă 9 spații de cazare pitorești. Pensiunea Mahmudia dispune de camere duble în interiorul vilei și suite pentru cupluri în cadrul căsuțelor de lemn, denumite bungalouri.

Camerele duble ale vilei Mahmudia au suprafețe de câte 14 metri și sunt exclusiv camere matrimoniale, pentru cupluri, fiind prevăzute cu paturi mari și duble. Încăperile sunt destul de simplu amenajate, fiind mai degrabă practice, dar mobilate cu toate cele necesare unui sejur tihnit: noptiere, comodă pentru televizor cu spații de depozitare a bunurilor personale, dulap de haine. Decorul este simplu, inspirând curățenie și tihnă, bazat pe combinații clasice de alb, maro închis și mici pete de culoare roșie ori albastră. Fiecare dintre camerele duble ale pensiunii Mahmudia dispune de balcon privat. Unele dintre camere sunt îndreptate spre Delta Dunării, asigurând priveliști sublime. Băile sunt moderne, cu toate dotările necesare standardului de 3 stele: cabină de duș, chiuvetă, vas de toaletă. Aerisirea se face în mod natural, datorită ferestrei.

Suitele din bungalouri sunt amenajate în căsuțe rustice, din lemn, cu aspect exterior fermecător. La interior, sunt camere extrem de simple, și ca număr de piese de mobilier, și ca finisaje. Decorul este realizat din lambriuri de lemn. Există varianta bungalourilor cu 2 paturi twin și varianta cu pat dublu, matrimonial. În ambele cazuri suprafața este de 14 metri. Aceste camere sunt prevăzute cu dulap de haine, noptiere și comodă pentru televizor, toate fiind realizate din lemn natural. Decorul este totuși vesel, prin prisma accesoriilor textile în culori aprinse – roșu, verde, galben – și cu modele jucăușe, de cele mai multe ori motive florale. Fiecare dintre bungalourile pensiunii Mahmudia dispune de o mică și drăgălașă terasă, din bârne de lemn. Băile sunt simple, dar practice, având în dotare cădiță de duș cu perdea, chiuvetă și vas de toaletă.

Turiștii beneficiază în cadrul camerelor pensiunii Mahmudia de aer condiționat, televizor cu programe prin cablu, acces gratuit la rețeaua de internet wireless, încălzire prin pardoseală, prosoape și articole cosmetice gratuite. Sunt disponibile servicii de spălătorie la mașina de spălat comună a unității. Fiecare își spală rufele de unul singur.

Citește și:  Rezervația Piatra Corbului din Roșia Montană: Obiective turistice Alba

În prețul cazării se regăsește și micul dejun, servit la restaurantul cu specific pescăresc al pensiunii. Restaurantul este amenajat sub forma unui bungalou de dimensiuni mari, imitând la interior aspectul camerelor duble, îmbrăcate în lambriuri de lemn. Mobilierul este ceva mai elegant, cu scaune înalte din piele artificială și mese din lemn închis la culoare. Bucătăria este cea specific românească. Este compus din două saloane de servit cele trei mese ale zilei.

Turiștii pensiunii Mahmudia au la dispoziție și o terasă de inspirație rustică, amenajată într-un foișor pitoresc, unde mobilierul se compune din mese și scaune din lemn. Aici sunt disponibile facilități de grătar. Barul pensiunii Mahmudia servește băuturi răcoritoare, tării și specialități pe bază de cafea.

Activitățile specifice zonei sunt asigurate și în cadrul unui sejur la această pensiune. Activitățile sportive sunt cele mai căutate, astfel că turiștii pot juca tenis de masă sau pot face excursii cu barca pe fluviu. Cei mici au spații de joacă special amenajate pentru ei în curtea interioară a pensiunii Mahmudia.

Majoritatea dimineților se petrec totuși la piscina privată a pensiunii, unde turiștii au acces gratuit la șezlonguri și umbreluțe.

Mașinile se pot lăsa gratuit în parcarea privată a unității de cazare.

Pensiunea Mahmudia propune turiștilor unele facilități în ce privește închirierea spațiilor. Astfel, pentru sejururi de peste 3 nopți se oferă reducere de 10%. Întreaga pensiune, adică cele 9 camere pot fi închiriate integral la un preț redus față de cel al cazării în camere.

Raportul calitate preț și facilitățile asigurate sunt principalele plusuri ale sejurului petrecut la pensiunea Mahmudia. Clienții au lăudat amabilitatea gazdelor, curățenia din camere, farmecul căsuțelor tip bungalou și mai ales piscina privată. Unele critici s-au legat de calitatea slabă a semnalului la internet, micul dejun și de anumite mirosuri din băi. Turiștii din afara României au întâmpinat dificultăți de comunicare cu personalul pensiunii Mahmudia.

pensiunea-mahmudia-mahmudia.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.