Se află pe strada Calea lui Traian și reprezintă una dintre cele mai cunoscute unități de cazare de 3 stele din localitatea Călimănești. Pensiunea Maria este situată chiar în centrul orașului, în apropierea unor obiective turistice reprezentative pentru zonă: mănăstirea și parcul Cozia, mănăstirile Turnu și Stănișoara, cascada Lotrișor și castrul roman Arutela. În imediata vecinătate a pensiunii Maria se află primăria și secția de poliție.

Există 7 spații de cazare, de genul camerelor duble și al suitelor spațioase. Pensiunea Maria din Călimănești are etaj și mansardă, iar aspectul exterior este de vilă foarte modernă.

Camerele duble ale pensiunii Maria din Călimănești sunt matrimoniale și twin, răspunzând mai multor tipuri de turiști – cupluri sau prieteni. Ambele variante de camere duble măsoară fiecare câte 24 de metri. Încăperile sunt spațioase, asigurând confort și tihnă și dispun de suficientă lumină naturală. Mobilierul este din lemn și răspunde necesităților primare ale unei unități de cazare: pat matrimonial sau 2 paturi twin, noptiere, comodă tv, dulap de haine. Comoda pentru televizor are spațiu inclusiv pentru adăpostirea frigiderului, iar măsuța de toaletă, prevăzută cu oglindă, poate fi utilizată și ca spațiu de birou. Există și o măsuță de cafea ce joacă rol de zonă de relaxare, datorită taburetului aflat în apropierea ei. Lângă dulapul de haine se asigură și loc pentru bagaje și cuier pentru genți și haine. Decorul este de inspirație românească, din lemn de culoare închisă, masiv. Accesoriile textile precum covorașele, cuverturile și draperiile sunt în totală armonie unele cu altele, în culori plăcute, deschise, ce contribuie la atmosfera primitoare: bej, crem, cafeniu, portocaliu. Baia camerei duble este încăpătoare și veselă, amenajată în culori de alb și maro și scăldată de lumina zilei, datorită ferestrei. Se asigură utilități moderne de genul cabină mare de duș, chiuvetă și vas de toaletă.

Pensiunea Maria din Călimănești oferă cazare și în suite cu un dormitor, spațiile fiind destul de generoase ca și suprafață – 45 de metri. Acest gen de camere includ și un balcon cu vedere la oraș. Se bucură de o intrare privată, separată de intrarea în camerele duble. Suita se compune din dormitor și cameră de zi, ambele mobilate într-un stil pur românesc, contemporan. Canapeaua din camera de zi este extensibilă, astfel că pot fi acomodate până la 4 persoane într-o suită din cadrul pensiunii Maria din Călimănești. Camerele de zi asigură confort total pe timpul zilei, cu canapea în formă de colțar, măsuță de cafea și comodă pentru televizor. Dormitorul este amenajat în stilul deja consacrat în cadrul camerelor duble ale pensiunii Maria, cu noptiere, măsuță de toaletă și frigider cu minibar. Baia este spațioasă, dotată cu cabină de duș, chiuvetă și vas de toaletă și se bucură de multă lumină naturală.

Citește și:  Scoala din Radauti : Obiective turistice Suceava

Facilitățile asigurate clienților în fiecare dintre camerele și suitele pensiunii Maria din Călimănești sunt acces gratuit la rețeaua de internet wireless, frigider cu minibar, televizoare cu programe tv prin cablu, serviciu de trezire, prosoape și articole cosmetice oferite gratuit. În ce privește aerul condiționat, acesta se asigură numai în cazul camerelor aflate la mansarda pensiunii Maria din Călimănești. Același lucru este valabil și în cazul balcoanelor private.

Micul dejun nu se regăsește în costul cazării, dar poate fi comandat la restaurantul pensiunii, amenajat într-un decor intim și cochet, cu mobilier elegant din piele artificială.
Cei care doresc să mănânce în regim propriu au la dispoziție o bucătărie comună, dotată cu toate utilitățile specifice, moderne.

Pensiunea Maria din Călimănești oferă și clipe de destindere în cadrul barului său, unde se pot servi băuturi alcoolice românești și internaționale, specialități de cafea și sucuri naturale. În continuarea barului, se află un lounge comun. Ca orice pensiune românească, pensiunea Maria din Călimănești dispune și de o terasă în aer liber, prevăzută cu facilități de grătar, aflate la dispoziția turiștilor.

Parcarea privată se află în curtea interioară a pensiunii și este gratuită pentru clienții cazați la interior.

Copiii cu vârste de până la 7 ani pot sta gratuit în camerele părinților.

Curățenia și confortul camerelor sunt cele mai apreciate aspecte ale unui sejur petrecut la pensiunea Maria din Călimănești. Turiștii au fost încântați de amabilitatea gazdelor, gata oricând să răspundă pozitiv tuturor solicitărilor. Micul dejun a corespuns așteptărilor. Aspectele mai puțin plăcute s-au legat de calitatea slabă a conexiunii la internet, lipsa unor facilități garantate în costul cazării și locurile de parcare, destul de puține.

pensiunea-maria-calimanesti.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.