Reprezintă o pensiune de 4 stele, inaugurată prin programul SAPARD, în satul Putna din județul Suceava, foarte aproape de mănăstirea Putna și chilia lui Daniil Sihastrul. La categoria 4 stele, nu are concurență pe plan local. Pensiunea Mușatinii se află amplasată central, pe drumul principal și este o casă cu exterior frumos decorat, tocmai pentru a nu fi ratată de privirile turiștilor.

Oferă cazare în camere mari și luminoase, amenajate cu un strop de imaginație pur românească, iar restaurantul are specific bucovinean, dar este încadrat categoriei de 3 stele. Pensiunea Mușatinii din Putna caută să reînvie spiritul faimoșilor boieri conducători ai Moldovei, evocând în special figura celui mai de vază Mușatin, ștefan cel Mare.

Cazarea cuprinde camere single, camere duble și apartamente, poziționate pe cele 2 etaje și la mansarda pensiunii Mușatinii din Putna.

Camerele single dispun de suprafețe de 20 de metri și un decor simplu, dar practic. Patul poate fi twin sau dublu, prevăzut cu noptiere. Camera are balcon, ceea ce contribuie la luminozitatea interiorului. Mobilierul se compune din măsuță de cafea, comodă tv cu uși și sertare, spațiu pentru bagaje. Decorul inspiră tihnă, fiind realizat în combinații de roșu, alb și maro. Pe jos se află mochetă groasă. Camerele single sunt prevăzute cu băi private, modern utilate și amenajate în culori și modele vesele. Băile dispun de chiuvetă, vas de toaletă și cădiță de duș.

Camerele duble ale pensiunii Mușatinii din Putna sunt în variantă twin și matrimonială, cu paturi single sau pat dublu extra large, pentru cupluri. Toate camerele au balcoane proprii cu balustrade din lemn, ceea ce sporește impresia de tihnă de la interior. Ușa și geamul sunt în formă triunghiulară, moderne și jucăușe permițând pătrunderea luminii de afară. Mobilierul cuprinde noptiere cu lămpițe având lumină galbenă, comodă din lemn masiv pentru televizor, dulap de haine, zonă de relaxare sub forma mesei de cafea și un spațiu amenajat pentru bagaje. Baia este colorată, în nuanțe de roșu și portocaliu și oferă tot confortul aferent celor 4 stele – chiuvetă, vas de toaletă, cabină de duș.

Camerele triple ale pensiunii Mușatinii din Putna se află la mansardă și dispun de o suprafață de 25 de metri. Sunt amenajate pentru cei care călătoresc în afara cuplului, căci conțin 3 paturi single. Camera poate părea destul de mică, dar este practică, prevăzută cu noptiere, măsuță de cafea și dulăpior pe post de comodă tv. Dulapul de haine și spațiul pentru bagaje se află în vestibul. Baia camerei triple are dotări moderne – chiuvetă, cabină de duș și vas de toaletă. Nu există însă balcon.

Citește și:  Grupul Statuar din Eforie Nord : Obiective turistice Constanţa

Pensiunea Mușatinii din Putna pune la dispoziția turiștilor apartamente spațioase cu câte două dormitoare fiecare. Există 3 apartamente, fiecare ocupând o suprafață de 40 de metri. Cuprind un dormitor matrimonial cu pat dublu, extra large și un dormitor twin cu 2 paturi single. Dormitoarele nu comunică între ele, ci beneficiază de un vestibul comun și o baie privată. Fiecare dormitor are propriul televizor cu comodă de lemn, noptiere și măsuță de cafea. Un apartament dispune de 2 balcoane private. În hol se găsește dulapul de haine, foarte spațios și din lemn masiv și o zonă pentru bagaje, cu spațiu de cuier. Baia este veselă, modernă și luminoasă, cu fereastră termopan pentru aerisire. Conține chiuvetă, vas de toaletă și cadă de duș modernă.

Toate camerele sunt dotate cu frigider și minibar, televizor cu canale prin cablu și telefon internațional. În băi sunt disponibile articole cosmetice gratuite și prosoape.

Prețul camerelor cuprinde inclusiv micul dejun, în variantă de bufet suedez, în cantități generoase. La etajul 1 al pensiunii Mușatinii, turiștii au acces la un salon cu cadă jacuzzi, la o cameră cu saună și la spălătorul comun. Tot aici se află cele două terase ale pensiunii, o terasă mare pentru servirea meselor de-a lungul anotimpului frumos și o terasă mică unde clienții se pot bronza.

Restaurantul pensiunii Mușatinii din Putna este cu specific bucovinean și are o capacitate de 150 de locuri, fiind ideal inclusiv pentru organizarea de petreceri de amploare și festivități private. Se servesc mâncăruri românești, la porții mari și gustoase. La cerere, se prepară și meniuri internaționale.

Pensiunea Mușatinii din Putna vine în întâmpinarea turiștilor aflați în zonă în interes de afaceri. Acestora li se pune la dispoziție o sală de conferințe cu 20 de locuri, situată la etajul întâi și dotată cu toate facilitățile specifice moderne.

Parcarea privată se află în incinta pensiunii Mușatinii din Putna și este supravegheată prin sistem video. Cei dornici de activități sportive pot juca tenis de câmp pe terenul pensiunii Mușatinii, aflat la 100 de metri distanță de vilă.

Turiștii cazați în această unitate din Putna au lăudat în special cantitatea și calitatea preparatelor culinare, dimensiunea și curățenia camerelor și mai ales raportul calitate preț, însă atitudinea personalului a generat unele nemulțumiri.

pensiunea-musatinii-putna.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.