Este prima pensiune deschisă în orașul Zalău, inaugurată în anul 2000, sub forma unei unități de cazare de 3 stele. Pensiunea Ramona se află pe bulevardul Mihai Viteazu, într-o zonă liniștită, la depărtare de centrul orașului, dar în apropierea Muzeului de Istorie și Artă din Zalău.

Pensiunea Ramona dispune de 20 de spații de cazare, sub forma camerelor de mai multe feluri și a apartamentelor. În general, este vorba despre camere duble, unele standard și altele superioare.

Camerele duble standard ale pensiunii Ramona din Zalău sunt camere matrimoniale și twin, cu pat dublu sau două paturi de o persoană. Sunt foarte spațioase, măsurând fiecare câte 30 de metri. Decorul diferă de la o cameră la alta, deși stilul se păstrează același, primitor, plin de culoare și cu elemente ce îmbină clasicul și contemporanul. Mobilierul se compune din pat, noptiere, zonă de relaxare – uneori formată din măsuță cu scaune, alteori din fotolii – spațiu de lucru, reprezentat de o masă de toaletă cu oglindă și taburet, unde se poate folosi și laptopul. Anumite camere duble ale pensiunii Ramona din Zalău dispun de zonă de relaxare sub forma unei canapele. Dulapul de haine este mare, așezat fie în cameră, fie în vestibul. Comoda de televizor dispune și de spațiu pentru frigider. În unele dintre camere, televizorul este prins pe perete. Există și spațiu pentru bagaje, genți și haine de exterior. În general, mobilierul are un aspect rustic, din lemn natural, dar accesoriile textile dau camerelor un aspect foarte cald și intim, evocând atmosfera specifică dormitoarelor private de acasă. Combinațiile de culori sunt dintre cele mai diverse, de la o cameră dublă la alta, dar întotdeauna este vorba de culori puternice, pline de energie: roșu, albastru sau cărămiziu. Băile camerelor duble ale pensiunii Ramona din Zalău sunt spațioase, lungi și dotate cu utilități moderne, cuprinzând cabină de duș, chiuvetă și vas de toaletă.

Camerele duble superioare ale pensiunii Ramona din Zalău au suprafețe chiar și mai mari. Măsoară câte 40 de metri fiecare și sunt amenajate sub forma suitelor junior, înglobând spațiu de dormit și cameră de zi în aceeași încăpere. Este vorba strict de camere matrimoniale, cu paturi duble. Piesele de mobilier sunt numeroase: noptiere, comodă tv cu loc pentru frigider, masă de toaletă cu oglindă și scaun, set de canapea și fotolii din piele cu măsuță de cafea, dulap mare de haine. Aceste camere duble superioare ale pensiunii Ramona din Zalău sunt amenajate în stil clasic, cu mobilă masivă, lăcuită și cu ornamentații sculptate în lemn. Atmosfera este de epocă, în combinații de culori destul de sobre: vișiniu și alb cu negru ori albastru cu argintiu și alb. Pe lângă suprafețele mari de care dispun, aceste camere duble sunt considerate superioare datorită dotărilor din baie: cadă cu sistem hidromasaj, chiuvetă și vas de toaletă.

Citește și:  Castelul Bathyanyi: Obiective turistice Bihor

În cadrul pensiunii Ramona din Zalău sunt disponibile și apartamente, pentru cei care doresc sejururi mai lungi. Apartamentele sunt împărțite în stilul clasic cu cameră de zi și dormitor, decomandate. Există o singură baie privată. Apartamentele au dormitoare matrimoniale, pentru cupluri, dar și dormitoare twin, cu câte două paturi single. Se asigură noptiere, măsuță de toaletă cu oglindă și taburet, comodă pentru televizor și dulap de haine. În camera de zi se află un colțar și o măsuță de cafea ce servesc ca zonă de relaxare. Decorurile apartamentelor sunt concentrate pe nuanțe de bej, galben și cărămiziu, iar mobilierul are un aspect ușor rustic, mai ales în dormitoare. Pereții sunt îmbrăcați în tapet de diferite culori și modele. Băile sunt dotate modern, cu utilități specifice: cabină de duș, chiuvetă și vas de toaletă.

Facilitățile asigurate turiștilor la interiorul camerelor din cadrul pensiunii Ramona Zalău sunt acces gratuit la rețeaua de internet wireless, televizor cu canale prin cablu, frigider, încălzire centrală, plase contra țânțarilor la geamuri, prosoape și articole cosmetice gratuite.

Micul dejun nu se regăsește în prețul cazării, dar poate fi comandat la restaurantul pensiunii, începând cu ora 7:00 a fiecărei zile. Restaurantul se află la parter și servește toate cele trei mese ale zilei la prețuri fără concurență, și până târziu, la ora 00:00. Restaurantul poate acomoda până la 60 de persoane, astfel că evenimentele private găzduite sunt de regulă aniversări și mese cu prietenii. Există și un bar, aflat la dispoziția turiștilor non stop, unde pot fi primiți 60 de oameni. Sala de protocol a pensiunii Ramona din Zalău dispune de 40 de locuri.

Parcarea mașinilor se asigură în regim privat clienților pensiunii, în mod gratuit. Este supravegheată în mod permanent, prin sistem video și iluminată pe timpul nopții.

Atitudinea amabilă a personalului și raportul calitate preț sunt cele mai apreciate aspecte ale unui sejur la pensiunea Ramona din Zalău. Curățenia a fost satisfăcătoare, în schimb, clienții s-au plâns de conexiunea la internet, lipsa ascensorului și, uneori, lipsa căldurii.

pensiunea-ramona-zalau.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.