Se află într-un decor de natură miraculos, cel al parcului Retezat, invitând turiștii nu doar la răsfățul și tihna cazării, ci și la drumeții pe munte, la adevărate incursiuni în inima munților și istoria românilor.

Pensiunea Retezat a fost construită din fonduri europene, detaliu ce se reflectă în farmecul plin de respect al decorului camerelor. Atmosfera dinăuntru pare să celebreze natura înconjurătoare, prin alegerea culorilor, modelelor și a modului de amplasare a mobilierului.

Pensiunea Retezat este încadrată la categoria 3 stele, dar camerele au mai degrabă aspect hotelier, decât aspectul unor camere de pensiune pur românească. În total sunt 10 camere care se diferențiază prin tipul patului – matrimonial sau twin.

Toate camerele au aceeași suprafață, de 16 metri pătrați, și sunt prevăzute cu balcon ce asigură vedere la munte și râu. Pe timp de noapte, balcoanele sunt iluminate. Absolut toate camerele au televizor și cablu tv. Unele dintre camere sunt special prevăzute spre a fi închiriate nefumătorilor.

Camerele twin constau în două paturi de câteo persoană, alăturate, dar care, în funcție de necesitățile clienților pot fi separate complet. În dormitoare sunt prevăzute o zonă de relaxare modernă, cu scaune foarte comode și masă de servit cafeaua, și spațiu de lucru sub formă de birou cu scaun, pe care se află inclusiv televizorul cu ecran plat. Baia privată este ultramodernă, în culori elegante, plăcute vederii, când calde, când reci. Absolut toate băile din cadrul pensiunii Retezat sunt prevăzute cu cadă, nu cabină de duș. Mobilierul de baie este bine întreținut, de calitate, cu un bun sistem de iluminare și aerisire activată prin buton.

Camerele duble au pat matrimonial mare, fiind ideale pentru cuplurile obosite de viața la oraș. Saltelele permit odihna pe timp de noapte, asigurând un somn sănătos. Camerele sunt identice cu cele twin, cu excepția paturilor. Băile sunt dotate cu produse cosmetice gratuite, papuci de unică folosință, prosoape și uscător de păr. Decorul trădează profesionalismul celor care l-au gândit, dar și o minuțioasă documentare și o înclinație spre standardele cu adevărat europene. Camerele duble se pot închiria și în regim de cameră single, la cererea clientului.

În mod surprinzător pentru o pensiune românească, pensiunea Retezat dispune și de camere pentru clienții care suferă de diverse alergii. Aceștia sunt cazați în încăperi speciale, unde saltele sunt îmbrăcate în lenjerie antiacarieni, iar pardoseala este dată cu sprayuri contra alergiilor. Grija sinceră pentru confortul turiștilor se reflectă în foarte multe dintre detaliile decorului.

Citește și:  Centrul Cultural Lucian Blaga - Muzeul Municipal din Sebes : Obiective turistice Alba

Accesul la internet este gratuit, dar nu este disponibil în camere, ci într-un spațiu special amenajat, în apropierea recepției. Sistemul este prin cablu, iar semnalul este destul de slab.

Micul dejun este inclus în prețul camerei. Se servește în restaurantul pensiunii Retezat, unde pot fi acomodate până la 100 de persoane. Din acest punct de vedere, restaurantul este ideal pentru organizarea unor mese festive sau a petrecerilor de nuntă și botez. Restaurantul servește cu precădere meniuri tradițional românești, dar, la cerere, oferă și variante internaționale. Peretele exterior al sălii de mese este din sticlă, astfel că turiștii își pot savura masa privind la muntele care se ivește dincolo de pensiunea Retezat.

Există și o sală de conferințe, ideală celor care nu pot lăsa afacerile nici măcar în decorul de vis al rezervației Retezat. Sala de conferințe poate acomoda între 20 și 50 de persoane, astfel că se potrivește discuțiilor private, cursurilor de pregătire și chiar și activităților specifice team buildingurilor.

Turiștii care doresc să rămână în formă fizică chiar și în vacanță au la dispoziție o sală de fitness, prevăzută cu aparate de forță specifice. Sala este destul de micuță, astfel că se recomandă a fi folosită pe rând de către clienți.

Pensiunea Retezat dispune și de o parcare privată, frumos amenajată și destul de spațioasă. Locurile sunt marcate ordonat, în spiritul european.

Turiștii au apreciat în mod deosebit locația pensiunii Retezat. Construcția, având la bază recepția, este amplasată în apropierea șoselei, însă toate camerele sunt îndreptate spre munte și nu spre șosea, astfel că interiorul se constituie într-o surpriză foarte plăcută. Au fost lăudate amabilitatea personalului și confortul camerelor, dar și mâncarea. Lucrurile care au deranjat au ținut de lipsa semnalului la telefon, conexiunea la internet – una singură și foarte slabă – și de faptul că plata nu se poate face decât cash.


 

pensiunea-retezat-raul-de-mori.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.