Este un loc deosebit, constituindu-se într-o experiență turistică în sine. Pensiunea Rhein din Azuga aparține de cramele cu același nume, care datează tocmai de la finalul secolului al XIX-lea și au îndeplinit în perioada interbelică rolul de furnizor de vinuri al Casei Regale a României.

Pensiunea și cramele Rhein din Azuga se găsesc într-o locație de vis, aproape de pârtia șorica, într-un cadru natural ideal pentru savurarea vinurilor spumante. În cramele Rhein din Azuga continuă să se producă și în prezent vin spumant cu tehnica Champenoise. Aici, turiștii au ocazia să îmbine cazarea tihnită și pasiunea pentru vinuri cu priveliști de munte și aer curat.

Pensiunea Rhein din Azuga dispune de 16 camere amenajate cu dragoste pentru lemn. Fiecare cameră spune o poveste, în funcție de numele vinului pe care îl poartă.

Camerele duble ale pensiunii Rhein din Azuga au suprafețe de câte 15 metri pătrați fiecare și sunt ideale atât pentru cupluri cât și pentru cei ce călătoresc în afara cuplului. Sunt prevăzute fie cu paturi matrimoniale, fie cu câte 2 paturi single. Decorul se concentrează pe nuanțe de verde și galben, în jurul cărora se creează o atmosferă plină de energie pozitivă. Mobilierul este din lemn și se compune din noptiere, spațiu de relaxare cu măsuță și scaune, dulap mare de haine și comodă pentru televizor. Camerele duble dispun de vestibul spațios și baie privată echipată modern, cu chiuvetă, vas de toaletă și cabină de duș. Accesoriile sunt elegante, sub forma covoarelor persane, lămpilor de perete și a candelabrului cu 4 brațe. Camerele au vedere la munte.

În cadrul pensiunii Rhein din Azuga, se pot închiria și suite cu un singur dormitor. Sunt spațioase, cu suprafețe de 30 de metri pătrați și cu două încăperi clasice – dormitor și cameră de zi, separate una de alta. Dormitorul are pat matrimonial, noptiere și o comodă cu sertare, iar camera de zi dispune de canapea extensibilă, măsuță de cafea și scaune cu spătare, comodă tv cu aspect rustic, masă de toaletă cu oglindă și dulap mare de haine. Pot fi acomodate până la 4 persoane într-o suită de acest gen. Baia este spațioasă, amenajată în culori luminoase și echipată cu mobilier modern. Cabina de duș este spațioasă și are sistem de hidromasaj. Sunt disponibile două chiuvete, cu dulăpior pentru accesorii între ele.

Există și suite senior în cadrul pensiunii Rhein din Azuga, cu suprafețe mult mai mari: 53 de metri pătrați! Decorul este boieresc, cu foarte multe piese de mobilier, amenajate cu mult bun gust și spre totala desfătare a turiștilor. Dormitorul este matrimonial, cu pat pentru cupluri și prevăzut cu tot mobilierul necesar petrecerii serii – noptiere, dulap de haine, masă de toaletă cu oglindă și scaun ce poate fi folosit și ca spațiu de lucru, zonă de relaxare sub forma unui fotoliu cu măsuță de cafea și loc de depozitat bagajele. Dormitorul dispune de televizor cu ecran plan. Camera de zi a suitei senior se bucură de dimensiuni generoase și de mai multe zone de relaxare. A fost amenajat un colțișor de poveste rotund pentru luat masa, într-o nișă marcată de ferestre, cu masă rotundă și băncuțe de lemn. Zona de destindere este alcătuită dintr-o canapea masivă extensibilă, două fotolii din aceeași gamă și mai multe lavițe de lemn, cu pernuțe pentru ședere comodă. Piesa de rezistență a camerei de zi este reprezentată de șemineul cu aspect medieval, înalt, masiv și care asigură un ambient plin de căldură și confort. Tavanul este marcat de bârne din lemn închis la culoare, iar pardoseala este acoperită cu covoare persane. În camera de zi a suitei se regăsește cel de-al doilea televizor cu ecran plat. Baia suitei senior este spațioasă și modernă, prevăzută cu cabină de duș, chiuvete și vas de toaletă.

Citește și:  Hotel Danubiu - azi BRD din Braila : Obiective turistice Brăila

Clienții pensiunii Rhein din Azuga au la dispoziție, în intimitatea camerelor, acces la rețeaua de internet, televizor cu programe prin cablu, halate, papuci de unică folosință, uscător de păr, prosoape și articole gratuite pentru igienă.

Toate camerele și suitele pensiunii Rhein din Azuga asigură vedere la munte. Sunt dispuse în 3 corpuri de clădiri, amenajate în spatele cramelor.

În prețul camerelor nu este cuprins micul dejun. Acesta trebuie plătit suplimentar. Toate mesele se pot servi contra cost într-unul dintre cele două saloane ale pensiunii. Capacitatea maximă este de 90 de persoane, iar bucătăria este cu precădere cea tradițional românească.

Principala activitate a clienților pensiunii Rhein din Azuga este vizitarea cramelor și degustarea de vinuri. Este vorba despre o experiență inedită, plăcută, datorită calității băuturii și amabilității personalului. Turul cramelor se plătește suplimentar fată de prețul cazării, dar suma este modestă.

Complexul de crame și cele 3 corpuri de clădiri sunt amenajate pe o suprafață de 2 hectare, cu grădini frumos aranjate. Sunt disponibile multe locuri de relaxare și savurare a vinurilor și mâncării, în genul foișoarelor de lemn.

pensiunea-rhein-azuga.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.