Poate fi, cu ușurință, considerată un obiectiv turistic în sine, datorită amplasării într-un sat de munte cu vechi tradiții românești și datorită interiorului amenajat în stil deosebit, cu mobilier și decoruri de lemn, de inspirație pur românească.

Pensiunea Someșana din Valea Mare este un loc de odihnă, de încărcare a bateriilor în mijlocul unei naturi încântătoare. Satul se află într-o vale muntoasă, fiind străjuit de mai multe vârfuri de munte, printre care Vârful Omu, Rotunda și Cucureasa. Cel mai apropiat oraș se află destul de departe, la circa 60 de kilometri distanță de pensiunea Someșana din Valea Mare, astfel că poziția se adresează mai degrabă turiștilor aflați în vacanță și nu în interes de serviciu.

Pensiunea Someșana este încadrată în categoria de 3 stele, dar confortul nu are nicio legătură cu dotările și facilitățile moderne. Farmecul cazării ține de piesele de mobilier și atmosfera extrem de pitorească. Sunt disponibile 10 camere duble și triple ce pot fi închiriate inclusiv în regim single.

Camerele duble sunt matrimoniale și twin și au o suprafață de 13 metri, amenajate în stil pur românesc. Camerele sunt prevăzute fie cu pat dublu, matrimonial, fie cu câte două paturi de o persoană. Mobilierul este din lemn, iar accesoriile de decor reflectă principalele motive și nuanțe ale portului popular tradițional al zonei. Fiecare pat din camerele pensiunii Someșana din Valea Mare se mândrește cu un alt gen de tăblie din lemn pictat. Unele tăblii sunt rotunde, cu raze de soare pictate cu lalele, altele sunt asimetrice, pătrate sau prevăzute cu ornamente rustice deosebite. De regulă, lemnul este de culoare închisă, iar restul mobilierului se compune din dulapuri cu uși sculptate și pictate în nuanțe foarte vesele, comode pentru televizor atipice, (sub forma dulăpioarelor cu sertare, de asemenea sculptate cu motive florale), zonă de relaxare compusă din măsuță și scaune rustice, din lemn pictat, noptiere teribil de cochete și drăgălașe, cu ornamente ce se regăsesc și în restul camerei. Decorul este fermecător, plin de intimitate și drăgălășenie. Baia camerei duble este mobilată în stil modern și dispune de toate utilitățile obișnuite zilelor noastre: cabină de duș sau cadă, chiuvetă cu dulap și vas de toaletă. Aerisirea se face printr-o fereastră de termopan.

Camerele triple ale pensiunii Someșana din Valea Mare sunt ceva mai spațioase, cu suprafețe de 18 metri fiecare și beneficiază de un pat dublu, matrimonial și încă un pat de o persoană. Camerele triple se găsesc cu precădere la mansardă, ceea ce le sporește designul de basm românesc. Paturile sunt încăpătoare, foarte lungi, de 2 metri, și fiecare dintre ele are propria personalitate reflectată în culoarea lemnului, forma tăbliei și ornamentele pictate. Noptierele și zonele de relaxare sub forma măsuțelor și a scaunelor din lemn sunt destul de joase, dar fermecătoare și foarte practice. Baia dispune de cabină de duș și restul mobilierului specific.

Citește și:  Muzeul Național de Istorie a Romaniei: Obiective turistice Bucureşti

Întregul interior al pensiunii Someșana din Valea Mare are un aspect intim, plăcut și dispune de elemente de inspirație folclorică. Nu există nimic care să sugereze prezența secolului al XXI-lea. Nicio cameră nu seamănă cu alta, niciun element de decor nu se regăsește identic în două încăperi, nicio piesă de mobilier nu imită o alta. Totul este unicat, pornind de la cadrul paturilor, până la motivele florale vopsite pe dulapuri sau aspectul cuverturilor de pat.

Atmosfera românească tradițională este redată prin decorațiuni de genul păturilor de lână, covoarelor țărănești, farfuriilor colorate și ștergarelor ce împodobesc pereții pensiunii Someșana din Valea Mare. Per total, interiorul camerelor și al coridoarelor sau livingului au aspect de muzeu al satului, cu piese de o frumusețe și delicatețe specific românească. Există și un șemineu veritabil, care funcționează pe timpul rece contribuind la atmosfera de poveste. Mobilierul de pe coridoare este realizat din lemn și are același stil unic, sub aspectul formelor și culorilor vii, pline de contrast.

Toate camerele dispun de televizor, cuier de haine, baie privată și balcon. În băi, se asigură produse cosmetice gratuite, uscător de păr și prosoape. Accesul gratuit la internet este disponibil exclusiv în sala de mese a pensiunii Someșana din Valea Mare.

În prețul camerelor nu este inclus micul dejun. Toate cele trei mese pot fi consumate, contra cost, la restaurantul cu specific românesc al pensiunii. Aici, se servesc exclusiv preparate tradiționale, cu accente locale. Preparatele sunt pe bază de produse naturale și extrem de gustoase. Mobilierul este rustic, cu masă și scaune din lemn, iar atmosfera este caldă, primitoare, în culori de galben, portocaliu și crem.

Există și o sală de conferințe pentru acei turiști obligați să îndeplinească o anumită rutină profesională. Se cheamă sala Hobby și poate fi folosită pentru ședințe sau discuții private.

Grădina pensiunii Someșana permite camparea turiștilor dornici de o experiență cât mai naturală. Se pot face plimbări cu căruța, pentru a intra cât mai bine în atmosfera locului.

pensiunea-somesana-valea-mare-sant.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.