Se află în centrul municipiului Dorohoi, pe strada Al. I. Cuza, și reprezintă un loc în care trecutul și prezentul își dau mâna în mod ingenios. Pensiunea Splendid a fost amenajată cu fonduri europene într-o clădire considerată monument național, clădire ce datează tocmai din 1890.

Rezultatul? O pensiune de 3 stele, unde facilitățile moderne întâlnesc arhitectura și atmosfera caselor cu valoare istorică. Pensiunea Splendid dispune de cazare în 18 încăperi, în regim single, dublu și apartament.

Camerele single sunt în număr de 3 și se adresează exclusiv turiștilor care călătoresc neînsoțiți. Suprafața este modestă, dar speculată la maxim, mobilierul fiind foarte practic și funcțional. Per ansamblu, o cameră single în cadrul pensiunii Splendid din Dorohoi este alcătuită dintr-un pat de o persoană, prevăzut cu 2 noptiere, un dulap foarte mare pentru haine și comodă tv. Baia privată dispune de cabină de duș înaltă.

Sunt, de asemenea, 13 camere duble, cele mai multe din cadrul pensiunii Splendid din Dorohoi. Acestea sunt simple, dar practice, amenajate în același stil cu camerele single. O cameră dublă are pat dublu matrimonial, dulap de haine, noptiere și comodă tv cu spațiu de lucru. Există frigider pentru păstrarea apei și a sucurilor la temperatură optimă. Baia este destul de încăpătoare, utilată modern, cu cabină de duș, chiuvetă și vas de toaletă.

Cele două apartamente ale pensiunii Splendid din Dorohoi sunt cu adevărat spațioase. Suprafața lor este împărțită în cameră de zi și dormitor matrimonial, ambele zone bucurându-se de mult spațiu liber ce contribuie la un plus de luminozitate. Dormitorul este matrimonial, cu pat dublu mare și cu mobilă specifică: noptiere, dulap, comodă tv cu un mic spațiu de lucru sub forma unui birou. Camera de zi este mare și frumos amenajată cu canapea și fotolii de piele, destul de masive, ce asigură eleganță încăperii, dar și o doză de confort. și în camera de zi se regăsește un spațiu de lucru cu scaun, o măsuță de cafea și diverse accesorii cu rol decorativ. Baia privată a apartamentului din pensiunea Splendid din Dorohoi este mare, luminoasă și modernă. Cabina de duș este înaltă, dar, spre diferență de camerele duble și single, dispune inclusiv de un bideu. Culorile mobilierului de baie și ale utilităților sunt plăcute, calde, luminoase.

În general, camerele care se închiriază la pensiunea Splendid din Dorohoi oferă o senzație de relaxare, simplitate și voie bună. Eleganța este în doze mici, dar există și se reflectă mai ales în contrastul dintre culorile de maro foarte închis ale mobilierului și culoarea albă cu tentă crem a pereților și așternuturilor. Accesoriile decorative sunt puține, dar eficiente, constând fie într-un tablou frumos colorat, fie într-o vază decorativă, pernuțe sau tapiseria scaunelor de birou. Facilitățile camerelor includ: acces gratuit la rețeaua de internet, aer condiționat, televizoare cu ecran plat și canale prin cablu tv, frigider cu minibar și telefon. Băile sunt prevăzute cu prosoape și articole cosmetice gratuite. Numai 6 dintre camerele și apartamentele pensiunii Splendid din Dorohoi se bucură de câte un mini balcon, cu vedere la grădina verde a unității de cazare.

Citește și:  Bustul lui Negru Voda din Campulung Muscel : Obiective turistice Argeş

Micul dejun este inclus în prețul camerelor, fiind servit în regim ca la carte, în restaurantul pensiunii. Pentru grupurile mari de turiști sau pentru cei dispuși să petreacă la pensiune mai multe nopți se pot negocia scăderi de preț.

Bucătăria pensiunii Splendid din Dorohoi este apreciată pentru preparatele tradiționale moldovenești, cu porții mari și gusturi delicioase. Restaurantul este foarte mare, poate acomoda 280 de persoane, fiind deseori închiriat pentru nunți, botezuri, mese festive și petreceri studențești. În ceea ce privește nunțile organizate la restaurantul pensiunii Splendid din Dorohoi, mireasa este cazată gratuit la pensiune.

Există și o terasă, chiar mai spațioasă decât restaurantul – are 300 de locuri. Nu este folosită decât la cerere, pentru evenimente de amploare și uneori pe timp de vară, dacă temperaturile o impun.

Sala de conferințe a pensiunii este și ea amenajată într-un spațiu mare. Poate acomoda grupuri de până la 90 de persoane și dispune de toate facilitățile moderne necesare desfășurării activităților de afaceri.

Pensiunea Splendid din Dorohoi mai pune la dispoziția clienților săi un spațiu special prevăzut pentru joaca celor mici. Aici au fost aduse mai multe piese de mobilier de grădină, îndrăgite de copii, sub forma toboganelor. În acest timp, cei mari au ocazia de a se bucura de un spațiu al lor, și anume grădina, unde se pot plimba și admira decorul romantic.

Parcarea pensiunii Splendid din Dorohoi asigură 40 de locuri pentru mașinile turiștilor cazați înăuntru. Este permanent supravegheată prin sistem video.

Pensiunea Splendid din Dorohoi și-a deschis porțile în 2002 și de atunci a reușit să devină una dintre cele mai importante locuri de cazare ale municipiului.

pensiunea-splendid-dorohoi.jpg

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.