Se află în comuna Poșta Câlnău la numai 15 kilometri distanță de Buzău și reprezintă o destinație cu iz istoric. Pensiunea ValVerde a fost deschisă într-o veche casă boierească, clădirea datând din secolul al XIX-lea, dar trecând prin mai multe etape de restaurare completă.

Conform proprietarilor, cei care au construit casa cu peste o sută de ani în urmă ar fi fost neam boieresc, așa că, în prezent, pensiunea încearcă să își trateze clienții în același stil – boierește.

Pensiunea ValVerde iese din tiparul pensiunilor obișnuite. Este cotată la 3 stele și dispune de un restaurant în care sunt servite exclusiv preparate bio, pe bază de lactate și măcelărie, fructe și legume obținute în regim propriu, în fermele și serele din vecinătatea imobilului.

Turiștii au la dispoziție 15 camere, toate fiind prevăzute pentru a acomoda cel puțin două persoane. 5 dintre camere dispun de pat mare, matrimonial, iar restul de 10 camere au câte două paturi care pot fi unite sau separate, în funcție de preferințele clienților. Există posibilitatea instalării unui pat suplimentar în aceste camere, ceea ce face ca prețul cazării să crească cu câțiva zeci de ron.

Camerele se pot închiria în regim triplu, dublu și single, indiferent de aranjamentul paturilor. Sunt încăperi foarte mari, spațioase și luminoase. Toate măsoară 14 metri pătrați, dar datorită aranjamentului mobilei și a ferestrelor mari, se creează senzația unui spațiu chiar mai generos de atât.

Mobilierul este de lemn masiv, de bună calitate, la fel ca și parchetul care impresionează prin frumusețe și nuanțe sobre, boierești. Toate camerele sunt amenajate după același model, cu un pat matrimonial sau două paturi single, o comodă pentru televizor, zonă de relaxare ce constă în două scaune și o masă, cuier pentru agățat hainele și sertar pentru așezat gențile și bagajele, două noptiere de lemn și lămpi cu lumină galbenă.

Toate camerele sunt prevăzute cu televizoare proprii, unele fiind cu ecran plat și altele dintre cele obișnuite, mari și late. În fiecare încăpere există telefon, canale tv prin cablu și internet wi-fi gratuit.

Există o serie de accesorii de design interior care surprind pe turiști în modurile cele mai plăcute. Fie că este vorba despre tablourile agățate deasupra patului sau modul în care este scris numele ValVerde la recepție, clienții apreciază în mod deosebit originalitatea și veselia decorului. Scara de lemn masiv ce duce spre camere sau un enorm șemineu dispus într-o încăpere cu iz medieval sunt printre cele mai des menționate de turiștii care au trecut pragul pensiunii.

Citește și:  Tunelul E.M. Herja Hubert dintre Chiuzbaia si Baia Sprie : Obiective turistice Maramureş

Băile sunt și ele destul de încăpătoare și dispun de cabină de duș. Predomină faianța și gresia de culoare verde. Dotările sanitare sunt moderne, de bună calitate. Conform celor 3 stele de care dispune, pensiunea ValVerde oferă clienților toate facilitățile aferente: uscător de păr, articole de toaletă gratuite și prosoape, pahare de sticlă.

Micul dejun nu este inclus în prețul cazării, ci poate fi consumat la prețuri accesibile pe terasa pensiunii ValVerde. Terasa este amenajată în aer liber, ceea ce face ca la savoarea meniului să se adauge și farmecul peisajelor de natură.

Există mai multe variante de mic dejun, inclusiv un meniu pe bază numai de dulciuri. Fiecare dintre variantele de mic dejun include și o cafea realizată după rețete de pe alte meleaguri.

Per total, pensiunea ValVerde dispune de un restaurant, o terasă neacoperită (specială pentru micul dejun) și o terasă acoperită (ideală pentru primele două mese ale zilei în anotimpul ploios).
Restaurantul este principala mândrie a pensiunii ValVerde, prin prisma bucatelor alese, gătite cu alimente procurate fie din solarul și ferma proprii, fie din solarele vecinilor. Există și o grădină cu stupi de albine, astfel că până și mierea servită la micul dejun sau folosită la prepararea dulciurilor este de cea mai bună calitate.

Pensiunea ValVerde propune turiștilor experiențe culinare dintre cele mai tradițional românești, dar extrem de gustoase. Făinoasele, ciorbele și deserturile se numără printre recomandările zilnice ale bucătarului.

Restaurantul poate acomoda în jur de 200 de persoane, astfel că este ideal pentru petreceri de nuntă și botez cu mulți invitați. Pensiunea ValVerde organizează însă și mese festive ceva mai restrânse, sub forma petrecerilor de majorat, a zilelor de onomastică și serilor de distracție pentru tineri, în terasa acoperită.

Raportul calitate preț și curățenia sunt principalele atuuri ale pensiunii ValVerde, cel puțin din punctul de vedere al turiștilor. În schimb, lipsa aerului condiționat și faptul că personalul nu vorbește decât limba română sunt considerate minusurile acestei unități de cazare. Lipsa oricărui fel de izolație fonică a deranjat și ea pe cei cazați la pensiunea ValVerde.
Plata se poate face cash sau cu cardul, dar există posibilitatea ca POS-ul să nu funcționeze uneori. Check in-ul se face începând cu ora 13:00, iar check out-ul până în orele 12:00.

pensiunea-valverde-posta-calnau.jpg

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.