• podul curcubeului - cel mai mare pod natural din lume
  podul curcubeului – cel mai mare pod natural din lume

  In Mexic, oricat de ciudat ar parea, a fost construit cel mai mare pod din lume ca  inaltime. Acesta are 403 metri in total, insa lungimea sa nu este atat de glorioasa, ea fiind de numai 1,1 kilometri. Inaltimea podului cu pricina este atat de mare deoarece el se intinde catre defileul foarte mare ce traverseaza prin Muntii Sierra Madre Occidental. Acestia sunt in nordul Mexicului, si ajuta foarte mult la parcurgerea drumului de la Maztlan, care se afla tocmai pe coasta oceanului Pacific, pana la Durnago, ce este chiar in centrul tarii.

 • Si daca tot am vorbit de cel mai inalt pod din lume atunci sa vorbim si despre cel mai lung pod din lume, care se afla unde in alta parte decat in China. Acesta are 42.5 de kilometri, si poarta denumirea de Qingdao Haiwan. Podul este cu numai cinci kilometri mai lung fata de cel care a fost inainte numit cel mai lung pod din lume, acesta fiind din statul Louisiana, pe numele sau Lake Pontchartrain Causeway. Acest pod din China este un foarte bun punct de legatura intre doua orase foarte mari care se afla in estul Chinei, este vorba despre Qingdao si Huangdao, care au fost despartite pana in prezent de catre Golful Jiaozhou.
 • In Japonia gasim cel mai lung pod din lume care este suspendat.
 • Hong Kongul va fi legat de China prin intermediul unui pod foarte ingenios, un proiect dezvoltat de arhitectii olandezi. Chiar daca probleme cea mai mare fost cea de circulatie, avand in vedere ca in Hong Kong se circula pe partea opusa deci ca in Anglia iar in China se circula ca si in continentul european, problema a fost solutionata cu brio de catre olandezi. Iar podul a primit denumirea de Pearl River Necklace.
 • In Japonia se afla si cel mai scump pod, el este denumit mai exact Seto – Ohashi – Kojima, iar lungimea sa este de numai 13,22 de kilometri, fiind construit intre anii 1978 si 1988. Si spunem cel mai scump deoarece acest pod s-a facut cu nici mai mult nici mai putin de 8.3 miliarde de dolari. In plus ca sa treci pe acest pod nu iti trebuie decat 20 de minute.
 • Podul Curcubeului este cunoscut ca fiind cel mai gigant pod din lume, insa acesta este natural. Acest pod este in statul Utah din Statele Unite ale Americii, el fiind format la baza unui munte, mai exact la baza lui Navajo. Este intr-adevar formidabil, o minunatie aparte care nu a fost facuta cu mana omului, si din fericire este protejat ca monument national. Podul a inceput sa se formeze inca inainte de secolul al XIX-lea se pare, insa el a fost descoperit abia in anul 1909. Podul are o inaltime de de 88,4 metri in total, masurat de la baza pana in varful arcului si o lungime de aproximativ 83,8 metri. Inaltimea podului Curcubeului este aproape egala cu cea a Statuii Libertatii.
 • Podul numit Howrah este cunoscut ca fiind cel mai aglomerat pod din lume, acesta este si foarte mare. Locatia sa este in India, mai exact de-a latul raului Hooghly din Calcutta. Lungimea acestui pod este de 457 de metri iar latimea sa are 22 de metri. Sondajele au aratat ca peste un milion de oameni traverseaza pe acolo si peste 80.000 de masini sunt prezente zilnic pe acea ruta.
 • Podul numit Akashi Kaikyo care mai poarta si numele de Pearl Bridge face posibila traversarea dintre Maiko catre Kobe si Iwaya pe insula cu acelasi nume. El face trecerea prin stramtoarea Akashi. Se spune ca este si cel mai lung pod suspendat din lume, avand lungimea in total de 3.911 metri. Podul a fost constuit in asa fel incat sa fie rezistent la cutremure puternice, de 8.5 grade pe scara Richter si la vanturi foarte mari. Specialistii au observat ca pe timp de vara din cauza ca este foarte cald, acest pod poate sa aiba variatii de lungime chiar si de 2 metri.
Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.