O poveste bună, spusă la revederile cu vechii prieteni, cere întotdeauna un loc primitor, scaune comode, un ceai sau o cafea bună. Aplecate deasupra scrumierii, asemenea vrăjitorului asupra globului său de cristal, mâna și viciul cer permanent reumplerea golului dintre cele două degete, arătătorul și cel mijlociu, cu o țigară, rând pe rând, catalizând discuția. Iar prietenul vechi, pe fundalul unui local intim și frumos, povestește.
Bucureștiul promite astfel de locații unde poveștile celor dragi se află în siguranța unui decor, meniu și muzică inedite. În continuare, câteva cafenele care „mituiesc” receptorii senzoriali ai celor care le trec pragul și care ademenesc povestitorii iar și iar.
Cafeneaua „La Belle Vie”
La Belle Vie – cafe boutique aduce în centrul orașului atmosfera tipică a cafenelelor din Franța, îmbinând, fericit, meniul cu cărțile și hainele vintage. Situată pe Str. Andrei Mureșanu nr 27, București, sector 1, La Belle Vie este locul perfect pentru doritorii care vor să își diversifice clasicele meniuri ale zilei. Dimineața, se pot bucura de delicioasele croissante cu unt și ciocolată, dulceață și cafea proaspăt măcinată pentru fiecare ceașcă.
Bucureștenii pot savura cea mai importantă masă a zilei într-un mod sănătos – formula de mic-dejun a la française. După-amiaza, sunt servite ceaiuri cu tradiție și delicioase prăjituri și biscuiți cu unt și cereale. Seara, este pus la dispoziție un meniu variat cu vinuri alese de sommelier–ul cafenelei, șampanie sau prosecco. Cafeneaua celebrează, în fiecare duminică, după-amiezele în familie cu ceaiuri și platouri gustoase cu sandviciuri și tarte cu fructe.
La Belle Vie, alături de localul select pe care îl afișează, dispune și de o mini bibliotecă, precum și de un butic vintage cu piese de vestimentație, genți, pantofi și accesorii.
Cafeneaua „Ramayana Cafe”
Ramayana Cafe este deschisă din luna octombrie a anului 2008, fiind atunci, precum și acum, unul dintre puținele localuri în care clienții pot veni zi și noapte, având un program non-stop. Conceptul cafenelei încearcă să reunească sub un singur acoperiș toate elementele necesare unei stări de bine: produse unice, delicioase, muzică de calitate și un context de basm.
Decorațiunile sunt culese din întreaga lume sau realizate de artiști locali. Printre produsele de bază ale cafenelei se numără ceaiurile – o selecție de peste 60 de sortimente autentice, unice în București.
Cafeneaua se află pe strada Baldovin Părcălabul nr.11, sector 1.
Luna Cafe & Bistro
Luna Cafe & Bistro este situată într-o casă care păstrează clasicismul perioadei interbelice. Pentru a completa atmosfera fină, localul pune la dispoziţie parfumul celei mai bune narghilele din București.
Adresa localului este Strada Viitorului nr. 32, dechis și pentru iubitorii de fructe marine.
Cafeneaua „Grand Cafe Galleron”
Este o cafenea elegantă, al cărei personal merită toate laudele aduse. Designul Grand Cafe Galleron este în perfectă concordanță cu numele său. Elegant, clasic, stilat, inspirând un iz „somptuos”. Ceva din designul interior retro și din elementele de decor clasice dispersate amintesc de Bucureștiul de altădată. Numele cafenelei este inspirat după numele arhitectului francez Albert Galleron, cel care a construit clădirile Ateneului și Băncii Naționale din București.
Cafeneaua „Simbio”
Dimensiunile reduse ale cafenelei ajută la crearea unei atmosfere degajate, asemuindu-se la aspect cu o căsuță cochetă, aranjată și decorată cu bun gust, unde se aude o muzică plăcută în surdină și din bucătărie se simte un miros discret al mâncărurilor care au fost comandate.
Cafeneaua are 4 mese de 2 persoane și alte 4 care împart o canapea pe o mare parte dintr-un perete. Mesele pot fi cu usurință unite pentru a acomoda o gașcă mai mare de prieteni. Modelul huselor scaunelor este unul vesel, dar simplu, atât cât să nu iasă din tiparele de bun gust ale localului.
Simbio este amplasat pe strada Negustori nr. 26, în zona Calea Moșilor.
Cafeneaua „Grand Cafe Van Gogh”
Grand cafe Van Gogh este o cafenea extrem de luminoasă, intimă, pentru dimineţi alimentate de vești citite din ziarul preferat şi seri cu discuţii efervescente la un pahar de vin. Pe fundal, muzica jazz „rupe” în mii de bucăți și reconstruiește o atmosferă ruptă din anii 80. Cafeaua servită este marca Illy, iar prețurile variază între 8,5 lei un Illy espresso și 18,5 lei un Frappe cu înghețată.
La micul dejun, clienților li se oferă posibilitatea să își asorteze cafeaua perfect cu unul dintre preparatele culinare speciale oferite de Grand Cafe Van Gogh, dintre care menționate sunt ouălele scrob, ochiuri sau omletă, la prețul de 10,00 lei, croissant cu unt și gem la prețul de 6,00 lei, sanwich-uri de diverse sortimente având prețuri cuprinse între 12,00 și 18,00 lei.
Adresa localului este strada Smârdan nr.9, în inima centrului vechi al Bucureștiului.
Cafeneaua „Hard Rock Cafe”
Hard Rock Cafe București aduce clientelei rețetele tradiționale, uneori, ale unui western hard rock și renumitele cockailuri ce poartă semnătura inconfundabilă a casei. Hard Rock Cafe dispune de o suprafață de 1500 de metri pătrați, cu o capacitate de 300 de locuri, îmbrățișând priveliștea lacului Herăstrău.
Adresa localului este Șoseaua Kiseleff nr.32, sector 1.
Cafeneaua „Lente”
Găzduită într-o casa din anii ’50, cafeneaua Lente este învăluită într-o atmosferă de poveste, mai ales că numele camerelor sunt Narnia, Neverland sau Hogwarts. Veste bună pentru nefumători, într-una dintre cele 4 încăperi nu se fumează. Nu se practică „vâjthaț”, în schimb se practică o servire ireproșabilă, un meniu diversificat și muzică bună.
Strada localui este General Praporgescu nr.31, S2.
Fie că atmosfera localului este intimă, decorul elegant sau meniul marcă proprie, poveștile curg, iar interlocutorii, inevitabil, sunt luați în stăpânire de starea de bine.