Rezervaţia naturală Cheile Carașului se află, din punct de vedere administrativ, pe raza comunei Caraşova din judeţul Caraş-Severin. Este una dintre cele mai frumoase zone din Munţii Aninei, iar cheile sunt incluse în Parcul Naţional Semenic – Cheile Carașului.

Cheile Carașului fac parte dintr-o rezervaţie de tip mixt şi se întind chiar între pârâul Comarnic, râul Caraș şi comuna Caraşova. Ocupă o suprafaţă de 578 de hectare şi au o lungime de 19 kilometri, ceea ce le situează pe locul doi în topul celor mai lungi chei din România. Cheile au fost formate chiar de râul Caraș care a reuşit să sape în piatră calcaroasă, formând un peisaj sălbatic excepţional.

Chiar dacă au 19 kilometri, Cheile Carașului pot fi vizitate pe o lungime de doar zece metri. Însă este suficient ca orice turist să îşi dea seama că a păşit într-o lume cu adevărat spectaculoasă. Accesul în chei se face, în primul rând, cu maşina, pe drumul care leagă Reşita de Anina. După ce se ajunge în dreptul comunei Caraşova, turiştii trebuie să coboare sub viaductul de acolo şi apoi să meargă pe jos, pe o potecă ce face parte dintr-un traseu turistic şi care este însoţită de malul stâng al Carașului.

Citește și:  Bustul lui Alexandru Mocioni din Timisoara : Obiective turistice Timiş

Pereţii Cheilor Carașului ajung la înălţimi de 150 şi chiar 250 de metri, iar, din loc în loc, sunt presaraţi cu peşteri, una mai frumoasă ca alta. Printre cele mai populare peşteri, se numără Peştera Tolosu (care este chiar la intrarea în chei), Peştera Liliecilor, Peştera Valeaga, Peştera Racoviţa şi Peştera de sub Cetate. Dimensiunile lor diferă, iar cele mai multe pot fi vizitate doar dacă oamenii sunt echipaţi corespunzător, pentru că nu sunt iluminate.

rezervatia-naturala-cheile-carasului.jpg

Rezervaţia naturală Cheile Carașului este alcătuită din pereţi calcaroşi, grohotişuri, peşteri, avene, izvoare carstice şi o vegetaţie abundentă. Cheile au formă de canion şi ies în evidenţă şi prin speciile de animale şi plante prezente, care completează un peisaj de vis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.