Rezervaţia naturală Pădurea Pojoratele se află în judeţul Teleorman, aparţinând, din punct de vedere administrativ, de comuna Drăgăneşti de Vede. Pădurea a fost declarată arie protejată în anul 2007, hotărârea punându-se în vigoare un an mai târziu, şi se află în grija Direcţiei Silvice Alexandria.

Rezervaţia naturală Pădurea Pojoratele este o rezervaţie de tip forestier, încadrându-se şi ea în cea de-a patra categorie a Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii. Rezervaţia se află, din punct de vedere geografic, în Câmpia Gavanu-Burdea şi se întinde pe o suprafaţă de 58 de hectare.

Pădurea Pojoratele a fost declarată rezervaţie naturală pentru că adăposteşte un arborete natural foarte important, compus din şleau de luncă. Arborii din această pădure au o vârstă cuprinsă între 40 şi peste 120 de ani. Aşadar, era nevoie ca zona de aici să fie declarată arie protejată, pentru a se conserva şi proteja un habitat natural, încă neatins de mâna omului. Flora şi fauna sunt specifice unei păduri de foioase, neieșind în evidenţă cu specii rare.

Aşa cum se întâmplă cu orice rezervaţie şi arie declarată protejată din ţară, şi în cadrul Rezervaţiei naturale Pădurea Pojoratele trebuie respectate anumite reguli de către cei care vor să o viziteze. Astfel, defrişarea copacilor este interzisă sub orice formă, iar cei care nu respecta această regulă pot fi aspru pedepsiţi cu amendă sau chiar cu închisoarea. De asemenea, scrijelirea copacilor, ruperea lor sau orice altă activitate care poate pune în pericol aceşti arbori importanţi din punct de vedere ştiinţific va atrage după sine pedepse, conform regulamentului emis de Ocolul Silvic.

rezervatia-naturala-padurea-pojoratele.jpg

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ