Rezervaţia naturală Piatra Cloșanilor se află în judeţul Gorj, pe raza administrativă a comunei Padeş. Este o arie protejată, de interes naţional, care face parte din Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei.
Este o rezervaţie naturală de tip mixt, situată în Munţii Mehedinţi. Mai exact, se află în arealul Vulcan – Motru, la graniţa dintre judeţele Gorj şi Mehedinţi, în nord-vestul satului Cloșani, de unde şi-a luat şi numele. În rezervaţie sunt incluse şi două peşteri cu o importanţă speologică deosebită, şi anume Peştera Cloșani şi Peştera Cioaca cu Brebenei.
Rezervaţia naturală Piatra Cloșanilor a fost declarată arie protejată în anul 2000 şi se întinde pe 1.430 de hectare. Este o rezervaţie complexă, montană, alcătuită din abrupturi calcaroase, peşteri, vârfuri, stâncării, pajişti alpine, fâneţe, văi şi păduri. Prezintă numeroase elemente mediteraneene, rezervaţia având importanță peisagistică, geologică, speologică şi floristică. Înălţimea cea mai mare este de 1.421 de metri, atinsă de Piatra Mare a Cloșanilor.
Peştera Cloșani se află în nordul Munţilor Mehedinţi şi a fost formată de calcarele Motrului. Se află la o altitudine de 440 de metri şi are o lungime de 1100 de metri. Are o singură deschidere şi două galerii, denumite de speologi Galeria Matei Ghica şi Galeria Laboratoarelor. Golul subteran este considerat de specialişti un mic muzeu de sculpturi naturale, fiind prezente câteva ansambluri spectaculoase, create de apă în calcare. Nu este amenajată turistic, putând fi vizitată şi explorată doar de specialişti.
Peştera Cioaca cu Brebenei din cadrul Rezervaţiei naturale Piatra Cloșanilor se găseşte în nord-estul Munţilor Mehedinţi, nu foarte departe de satul Cloșani. La fel ca Peştera Cloșani, nici aceasta nu este amenajată turistic. Este o peşteră destul de mică, având o lungime de doar 85 de metri. În ea, se întâlnesc cristale de calcite pure, acesta fiind unul dintre motivele pentru care este protejată.