Sarpele verde aspru (Opheodrys aestivus) traieste in regiunile din sud-estul Statelor Unite ale Americii, pana in nordul Canadei si Mexic. Prefera atat zonele cu paduri, dar si cele cu pajisti intinse, cu mlastini sau din apropierea apelor.

Lungimea acestui sarpe poate varia intre 0,8-1,6 m, coada fiind aproape jumatate din lungimea sa totala. Are corpul mic si delicat, acoperit de solzi carenati cu o textura aspra, iar coloritul este verde stralucitor pe partea dorsala si verde-galbui sau alb pe partea ventrala, fapt ce il ajuta sa se camufleze perfect in vegetatie. Capul este ingust si alungit, cu botul scurt si rotunjit la varf, ochii sunt mari si negri.

Este o specie diurna si arboricola, care isi petrece timpul mai mult in arbori si arbusti. Hrana sarpelui verde aspru consta in special din insecte, dar si din diferite specii de artropode sau acarieni.

Șarpele verde aspru

El sta imobil sau se deplaseaza cu miscari lente prin vegetatie, iar la un moment dat face miscari bruste si prinde cu lacomie diferite rame, lacuste, greieri, paianjeni, melci, mici amfibieni de copac, larve sau omizi. Are un temperament docil, de aceea daca este in apropierea oamenilor se intampla foarte rar sa muste. Este si un foarte bun inotator de aceea traieste in locurile umede, in apropiere de lacuri si iazuri.

Acesti serpi se imperecheaza primavara si toamna, iar reproducerea este ovipara. Femela depune un numar de 3-13 oua ce au o forma alungita, iar perioada lor de incubatie dureaza 3 luni. Dupa eclozarea oualor ies puii care la inceput au lungimea de 16 cm si ajung la maturitatea sexuala dupa aproximativ 2 ani.

Sarpele verde aspru face parte din ordinul Squamata si familia Colubridae. Nu este o specie in pericol de disparitie.

Video – Sarpele verde aspru (Opheodrys aestivus):

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.