Insectele-înger fac parte din familia Zorotypidae, ordinul Zoraptera. În lume există o varietate de 30 de specii de astfel de insecte, toate răspândite mai ales în regiunile tropicale, temperate și calde. Insectele-înger au corpul mic, pot avea lungimea de 2-3 mm și coloritul în nuanțe de galben-deschis, negru sau maro.

Sunt nevertebrate gregare și se aseamănă cu termitele. Își petrec timpul pe lemnul putred și pe rumeguș, iar hrana nimfelor și adulților constă în artropode de dimensiuni mici. Au capul triunghiular și prezintă câte o pereche de antene care uneori sunt alcătuite din niște segmente ca niște mărgele.

Specia îngerul lui Hubbard are denumirea științifică Zorotypus hubbardi și este răspândită în sudul și estul Americii de Nord. Preferă buștenii putrezi culcați la pământ din pădurile tropicale și subtropicale.

Zorotypus hubbardi, Foto: insectasylum.net
Zorotypus hubbardi, Foto: insectasylum.net

Comportamentul sexual al acestor insecte este unul din cele mai interesante și complexe. Masculul oferă un dar femelei înainte de împerechere care constă în secreții care provin din glandele aflate la nivelul capului. De asemenea, masculul are tendința de a lupta pentru femelă cu alți masculi care sunt rivalii lui.

Citește și:  Specii de lycanide, fluturi care produc un lichid ce este mâncat de furnici

Astfel de insecte trăiesc în grupuri mici, de cel mult 30 de exemplare, deci din acest punct de vedere nu se aseamănă cu termitele. Astfel de colonii formate sunt conduse de un singur mascul care este dominant și care se luptă cu ceilalți masculi și conduce toate femelele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.